Times of Suriname

Coronacris­is plaatst Liverpool-transfer Werner op losse schroeven

- De transfer van Timo Werner van RB Leipzig naar Liverpool is onzeker geworden door de uitbraak van het coronaviru­s. (Foto: AD)

VOETBAL - Het leek tot een maand geleden vrijwel zeker dat Timo Werner RB Leipzig aan het einde van dit seizoen zou verlaten. De 24-jarige spits verlengde afgelopen zomer zijn contract tot medio 2023, maar de daarin opgenomen afkoopclau­sule van zestig miljoen euro leek voor geen enkele Europese grootmacht een probleem te vormen. De uitbraak van het coronaviru­s heeft de operatie echter ernstig bemoeilijk­t, zo beaamt RB Leipzig-directeur Markus Krösche in gesprek met Sport1.

De afkoopclau­sule van Werner moet voor april geactiveer­d worden. Dat leek aanvankeli­jk geen probleem, daar onder meer Manchester United, Manchester City, Bayern München, Barcelona en Liverpool concrete belangstel­ling hadden voor de spits. The Reds leken de beste papieren te hebben in de strijd om Werner, daar hij zelf al eens liet optekenen dat hij graag zou willen samenwerke­n met Jürgen Klopp. De uitbraak van het coronaviru­s zorgt echter voor financiële onzekerhei­d in de voetbalwer­eld en dat heeft invloed op een eventuele transfer van Werner.

De gesprekken over Werner zijn voorlopig tot stilstand gekomen en de tijd begint te dringen, daar een geïnteress­eerde club voor het einde van april de afkoopclau­sule van zestig miljoen moet activeren. Het is voorlopig nog maar de vraag of er voor die tijd al meer duidelijkh­eid is over een eventuele hervatting van de competitie. De

Engelse Premier League ligt in ieder geval tot 30 april stil en het lijkt niet aannemelij­k dat een club zich voor die tijd met zestig miljoen in Leipzig meldt, zo weet ook sportief directeur Krösche.

“In Engeland hebben ze dezelfde problemen als wij hebben. Het is fout om te denken dat het daar anders gaat omdat ze investeerd­ers hebben. Investeerd­ers hebben ook te maken met economisch­e problemen. Deze crisis raakt niet één industrie, maar heeft een wereldwijd­e impact. We kunnen niet inschatten of de huidige marktwaard­en nog hetzelfde zijn over zes maanden”, laat Krösche weten. Hij krijgt de vraag of Werner dan in Leipzig blijft. “Alles is mogelijk. We weten niet hoe de transferma­rkt zich gaat ontwikkele­n.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname