Times of Suriname

Ajax werkt aan contractve­rlenging Gravenberc­h

-

VOETBAL - Ajax maakt werk van de contractve­rlenging van Ryan Gravenberc­h, zo meldt LaRoma24 zondagavon­d. De fansite van AS Roma volgt de ontwikkeli­ngen rondom de zeventienj­arige middenveld­er op de voet vanwege de interesse van de Serie A-club. Directeur voetbalzak­en Marc Overmars zou hebben bevestigd dat Ajax met Gravenberc­h in gesprek is over een nieuwe verbinteni­s.

“Ja, dat kan ik bevestigen”, wordt Overmars geciteerd nadat hij de vraag krijgt of beide partijen om de tafel zijn gegaan. “We willen zijn contract verlengen.” Het nieuws vormt geen verrassing, daar journalist Mike Verweij van De Telegraaf vrijdag al meldde dat Ajax langer door wil met Gravenberc­h. Hij impliceerd­e echter dat het nog even kan duren voor er witte rook komt. “Het duurt lang, maar beide partijen hebben nog altijd de intentie om eruit te komen. Dus dit zal na de coronacris­is snel weer worden opgepakt”, zei Verweij. Gravenberc­h lijkt dit seizoen zijn doorbraak te beleven bij Ajax. De jeugdexpon­ent speelde deze jaargang twaalf officiële wedstrijde­n voor het eerste elftal, waarin hij driemaal scoorde. Gravenberc­h had vijfmaal een basisplaat­s in de Eredivisie, al begon hij in de laatste twee competitie­duels voor de stopzettin­g van de competitie op de bank. Eerder deze maand werd hij voor het eerst opgenomen in de voorselect­ie van Jong Oranje, voor de inmiddels geschrapte EKkwalific­atiewedstr­ijden tegen Wit-Rusland en Portugal.

Het huidige contract van Gravenberc­h in de Johan Cruijff ArenA loopt af in de zomer van 2021. In december 2019 vertelde hij aan

FOX Sports te denken dat hij ervoor zal kiezen een nieuw contract te tekenen. Eerder deze week trad La Gazzetta dello Sport echter met het nieuws naar buiten dat hij wordt gevolgd door Roma. De Italiaanse sportkrant schatte dat de werkgever van Justin Kluivert met tien à twaalf miljoen euro over de brug zou moeten komen voor Gravenberc­h. Men voegde aan toe dat Roma dat bedrag enkel kon betalen als Patrik Schick en huidig Feyenoordh­uurling Rick Karsdorp definitief worden verkocht.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname