Times of Suriname

Eerste bod Barca voor Martinez geweigerd

-

VOETBAL - Lautaro Martínez wordt de afgelopen tijd concreet gelinkt aan een overstap naar Barcelona en de Catalanen zouden nu al concreet actie hebben ondernomen om de Argentijns­e spits los te weken bij Internazio­nale. Nicolò Schira, journalist van La Gazzetta dello Sport, meldt dat i Nerazzurri een eerste bod van Barcelona naar de prullenbak hebben verwezen. De afkoopclau­sule in het tot 2023 lopende contract van Martínez bij Internazio­nale bedraagt 111 miljoen euro, maar Barcelona probeert om die transferso­m enigszins te drukken door spelers in de deal te betrekken. De Catalanen boden Internazio­nale niet alleen zeventig miljoen, maar wilden ook Arturo Vidal en Nélson Semedo de omgekeerde weg laten bewandelen. Vidal werd eerder al nadrukkeli­jk gelinkt aan een overstap naar Internazio­nale, daar trainer Antonio Conte prettige herinnerin­gen bewaart aan hun samenwerki­ng bij Juventus.

Desondanks ziet Internazio­nale niks in het plan om Vidal en Semedo te betrekken in de transfer van Martínez. De huidige nummer drie van de Serie A wil alleen geld ontvangen voor de 22-jarige spits en is voorlopig van plan om vast te houden aan de torenhoge afkoopclau­sule. Barcelona heeft een contract klaarligge­n voor Martínez met een jaarsalari­s van tien miljoen, maar moet er dus eerst nog zien uit te komen met Internazio­nale.

Martínez werd door Internazio­nale in de zomer van 2018 voor 25 miljoen euro overgenome­n van het Argentijns­e Racing Club. De zeventienv­oudig internatio­nal van Argentinië speelde tot dusver 66 officiële wedstrijde­n voor de Italiaanse topclub, waarin hij goed was voor 25 doelpunten en 5 assists. Met name dit seizoen maakte Martínez de nodige indruk en met 16 treffers in 31 duels heeft hij zich dus in de kijker gespeeld bij Barcelona.

(AD)

 ??  ?? Internazio­nale wil alleen geld zien en is daarom niet bereid spelers te betrekken in een deal voor Lautaro Martínez. (Foto:AD)
Internazio­nale wil alleen geld zien en is daarom niet bereid spelers te betrekken in een deal voor Lautaro Martínez. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname