Times of Suriname

Messi opnieuw bestbetaal­de voetballer

-

VOETBAL - Lionel Messi is opnieuw de best verdienend­e voetballer ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van France Football. De sterspeler van Barcelona verdient dit seizoen een bruto inkomen van maar liefst 131 miljoen euro en laat daarmee andere grootverdi­eners als Cristiano Ronaldo en Neymar achter zich.

Messi verdient met zijn salaris bij Barcelona, reclame- en sponsorink­omsten, premies en bonussen omgerekend 358 duizend euro per dag. Juventus-blikvanger Ronaldo moet het met een jaarinkome­n van 118 miljoen euro met 13 miljoen euro minder doen en Paris Saint-Germainste­r Neymar verdient volgens de berichtgev­ing om en nabij 95 miljoen euro.

Het is niet de eerste keer dat

Messi aan kop gaat in deze lijst: de Argentijn was in de afgelopen elf jaar negen keer de best verdienend­e voetballer. Messi, zijn voormalige ploeggenoo­t Neymar en zijn oude rivaal bij Real Madrid Ronaldo maken al sinds 2013 de mondiale top drie vol.

Wat betreft de trainers in de voetballer­ij, is Diego Simeone van Atlético Madrid

Advertenti­e momenteel de absolute grootverdi­ener. De landgenoot van Messi ontvangt ruim veertig miljoen euro op jaarbasis en laat daarmee Antonio Conte van Internazio­nale, die om en nabij de dertig miljoen euro toucheert, ruimschoot­s achter zich. Nummer drie Josep Guardiola van Manchester City verdient 27 miljoen euro per jaar.

(VP)

 ??  ??
 ??  ?? Lionel Messi is opnieuw de best verdienend­e voetballer ter wereld. (Foto: AD)
Lionel Messi is opnieuw de best verdienend­e voetballer ter wereld. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname