Times of Suriname

Huawei: Apps kunnen buiten Play Store gedownload worden via AppSuche

-

Huawei wijst gebruikers in Duitsland op een app genaamd AppSuche, waarmee bezitters van een Huaweismar­tphone populaire apps kunnen downloaden zonder gebruik te maken van de Play Store. De nieuwste Huaweismar­tphones hebben geen Play Store of andere Googleapps, omdat de twee bedrijven geen zaken met elkaar mogen doen vanwege een door de Verenigde Staten opgelegd handelsver­bod.

AppSuche is in Duitsland verkrijgba­ar in Huaweis eigen appwinkel, de AppGallery, maar in Nederland ook te downloaden via een website. De app zoekt bij andere bronnen, zoals de website van de ontwikkela­ar, naar de mogelijkhe­id om apps alsnog te installere­n. Onder meer de populaire apps van Facebook, waaronder WhatsApp en Instagram, en Google zijn op die manier te vinden. In Nederland heeft Huawei de Mate 30 Pro zonder Googledien­sten op de markt gebracht. In april volgt ook de opvouwbare Mate Xs met hetzelfde gebrek. Op beide smartphone­s kunnen gebruikers apps downloaden via de appwinkel AppGallery, maar veel populaire apps zijn daarin niet te vinden.

Aan Duitse klanten laat Huawei weten dat zij apps ook kunnen downloaden “via diensten van derden, zoals AppSuche”. Een woordvoerd­er van Huawei Nederland bevestigt tegen NU.nl dat AppSuche een app van een derde partij is, maar kon zaterdag niet meer context over de verwijzing naar deze app bieden.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname