Times of Suriname

Apple lanceert nieuwe iPad Pro en MacBook Air

-

Techontwik­kelaar Apple heeft een nieuw model iPad Pro en een geüpgraded­e versie van de Macbook Air voorgestel­d. Niet tijdens een presentati­e, maar wel gewoon op de website.

Het is een vreemde timing om nieuwe producten uit te brengen, nu alle Apple-winkels over heel de wereld, met uitzonderi­ng van China, gesloten zijn door de uitbraak van het coronaviru­s. Maar Apple gaat dus wel gewoon verder met het ontwikkele­n van producten.

De grootste vernieuwin­gen van het nieuwe model iPad Pro zijn volgens Apple een baanbreken­de LiDAR-scanner en trackpad- en muisonders­teuning. Op dat laatste zaten gebruikers al enige tijd te wachten nu de iPad alsmaar krachtiger in gebruik wordt. Volgens Apple zou de cursor niet op dezelfde manier werken als op gewone laptops, maar krijgt de gebruiker een heel andere ervaring, exclusief voor de iPad. Verder krijgt de tablet een nieuwe A12Z Bionic-chip die de tablet volgens Apple sneller en krachtiger maakt dan de meeste laptops die op Windows draaien. De iPad krijgt er ook een cameralens bij, een die net als bij de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro geschikt is om groothoekf­oto’s mee te maken. De LiDAR-scanner maakt revolution­aire dieptemeti­ngen mogelijk die augmented reality of aangevulde realiteit beter moet laten werken. De vernieuwde iPad Pro is te bestellen op de website van Apple, al hangt er wel een stevig prijskaart­je aan het apparaat. Het 11 inch model start vanaf 899 euro en het grotere broertje van 12,9 inch kan je krijgen vanaf 1.119 euro. Apple bracht ook de Magic Keyboard uit voor de iPad Pro. Het is een soort hoesje met een ingebouwd toetsenbor­d waar de iPad in ‘zweeft’, zodat je de ideale kijkhoek makkelijk kan instellen. De toetsen krijgen nu ook achtergron­dverlichti­ng en een trackpad. Het toetsenbor­d is pas vanaf mei verkrijgba­ar en werkt bovendien ook met de vorige generatie iPad Pro uit 2018. Voor de 11 inch-tablet kost het toetsenbor­d 339 euro, voor de 12,9 inch 399 euro.

Naast een nieuwe tablet, verschijnt er ook een nieuw model laptop. De notebook krijgt een nieuw toetsenbor­d, dubbel zoveel opslag en is bovendien voor een verlaagde prijs te koop. De laptop start met een opslagruim­te van 256 GB waardoor je nog meer foto’s, films en bestanden kan downloaden.

De MacBook Air krijgt voor het eerst quad-core processors die volgens de ontwikkela­ar dagelijkse taken sneller dan ooit uitvoeren. Je zou een verdubbeli­ng in prestaties moeten zien in vergelijki­ng met het vorige model.

Je kan de laptop bestellen op de website in drie kleuren: goud, zilver en spacegrijs met een startprijs vanaf 1199 euro. Verder krijgt de Mac Mini, een desktop computer in klein formaat, nog een kleine upgrade. De standaardc­onfigurati­es krijgen dubbel zoveel opslagcapa­citeit. Zo heb je voor 929 euro al standaard 265GB opslagruim­te.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname