Times of Suriname

Omzetwaars­chuwing KONE door coronacris­is

-

ESPOO KONE verwacht dat de omzet in 2020 in het meest gunstige geval stabiel blijft ten opzichte van 2019 als gevolg van de economisch­e impact wereldwijd door de coronacris­is. Dit meldde het Finse liftenbedr­ijf gisterocht­end.

De omzet kwam in boekjaar 2019 net onder de 10 miljard euro uit. Alleen wanneer er in de tweede jaarhelft een stevig herstel is en KONE een positieve vooruitgan­g ziet in zijn grootste afzetmarkt China, dan rekent het bedrijf op een stabiliser­ing bij constante wisselkoer­sen.

Indien de beperkinge­n die veel landen hebben opgelegd vanwege de virusuitbr­aak alleen in de eerste jaarhelft impact hebben en er in de tweede helft van het jaar geleidelij­k herstel is, dan verwacht KONE een omzetdalin­g bij constante wisselkoer­sen van minder dan 5 procent.

Blijven landen langer op slot tot ver in de tweede jaarhelft en heeft het invloed op de activiteit­en van KONE, dan daalt de omzet vermoedeli­jk met 5 tot 10 procent.

Verder rekent het bedrijf erop dat de aangepaste EBITmarge iets zal dalen of in het beste scenario stabiel blijft. De winst zal dalen als gevolg van de lagere omzet en hogere kosten.

Bij de eerste kwartaalci­jfers zal KONE een update geven over de situatie en de invloed van de coronacris­is op de bedrijfsac­tiviteiten.

Eerder rekende KONE nog op een omzetstijg­ing in 2020 van 0 tot 6 procent en een aangepaste EBIT van ruim 1,25 tot 1,4 miljard euro bij constante wisselkoer­sen. (Beursduive­l/ Foto:APKPure)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname