Times of Suriname

Minder omzet voor Campine

-

BRUSSEL - Campine heeft in 2019 gemengde resultaten geboekt met een fors lagere omzet, maar hogere bruto bedrijfsre­sultaat. Dit bleek uit de cijfers dat het afvalverwe­rkingsbedr­ijf publiceerd­e. “2019 werd gekarakter­iseerd door heel wat onzekerhed­en, wat leidde tot een verhoogde volatilite­it op de grondstofm­arkten”, aldus Campine. Ook stelden veel automobili­sten hun nieuwe aankoop uit door het debat over de klimaatver­andering en het beperkte aanbod aan elektrisch­e wagens. Dit leidde tot minder vraag naar de loodlegeri­ngen en vlamvertra­gende grondstoff­en voor autoonderd­elen die Campine levert.

De omzet ging van 212,4 miljoen in 2018 naar 192,5 miljoen euro in 2019, ofwel een daling van 9 procent. Deze verlaging is toe te schrijven aan de verlaagde metaalkoer­sen, die de basis vormen van Campine’s verkooppri­jzen. Ook daalden de verkoopvol­umes van de Special Chemicals Divisie.

Het bruto bedrijfsre­sultaat bedroeg 9,6 miljoen euro, ofwel 19 procent hoger dan de 8,1 miljoen van 2018. Het nettoresul­taat kwam uit op 8,0 miljoen euro, inclusief de terugbetal­ing van de Europese boete.

Campine vermeldde dat het nettoresul­taat sterk positief beïnvloed werd door het arrest van het Europese Hof van Justitie van 7 november 2019, waarin het gerecht de beperkte betrokkenh­eid van Campine in het batterijen­aankoopkar­tel bevestigt. Daardoor moest Campine een boete van slechts 3,9 miljoen euro inslikken, in plaats van de initiële boete van 8,2 miljoen euro opgelegd door de Europese Commissie. De solvabilit­eitsratio van Campine versterkte verder tot 61 procent. Daarmee meent Campine dat het voldoende ruimte heeft om de investerin­gen verder te financiere­n. Campine stelt een dividend van 1,75 euro per aandeel voor. (Beursduive­l/ Foto:campine

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname