Times of Suriname

DSB en Hakrinbank weer open

-

PARAMARIBO De Surinaamsc­he Bank (DSB) en de Hakrinbank zijn weer open. Deze twee financiële instelling­en waren gisteren gesloten ondanks dat de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV) woensdag een gesprek had met parlements­voorzitter Jennifer GeerlingsS­imons om haar beklag te doen over de Wet Controle Valutaverk­eer en Transactie­kantoren.

De SBV adviseerde haar leden na dit onderhoud het werk te hervatten. Het ging in deze om de Finabank, DSB, Hakrinbank, Godo en Suri Change bank. DSB-directeur Steven Coutinho zegt aan de krant dat een aantal zaken nog besproken moest worden met Maurice Roemer, governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), wat ondertusse­n is gebeurd. “Het gaat om het wegnemen van de rechtsonze­kerheid die er nog was vanwege deze wet”, meent de directeur. Van belang is dat de rechten van de DSB-klanten zijn beschermd en de DSBmedewer­kers weten hoe hun werk te doen zonder de wet te overtreden. Coutinho zegt dat de CBvS-governor enkele toezegging­en heeft gedaan waardoor het werk gisteren rond 11.45 uur is hervat bij de

DSB. De Hakrinbank heeft eveneens besloten om vanaf vandaag het werk te hervatten nadat tussen de bond en directie zaken zijn uitgesprok­en. De bond meende dat die ook betrokken had moeten worden bij de bespreking met parlements­voorzitter Geerlings-Simons waarbij de pijnpunten van de Wet Controle Valutaverk­eer en Transactie­kantoren zijn aangehaald.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname