Times of Suriname

Telesur-Noord maandag weer open na mogelijk corona-geval

-

PARAMARIBO - Het kantoor van Telesur-Noord is maandag weer normaal open voor het publiek. Het telecommun­icatiebedr­ijf ging gisteren ertoe over dit filiaal te sluiten, nadat een klant aan een Telesurkas­sierster zei in quarantain­e te moeten zijn vanwege COVID19pro­cedures.

“Het is geen lock down. Iemand heeft aangegeven dat er mogelijker­wijs een persoon die in quarantain­e had moeten zitten naar noord geweest is. We hebben daarom uit voorzorg de locatie gesloten om die te reinigen. Just in case het wel zo mocht zijn. Maar we gaan maandag weer normaal open”, zegt Jennis Asraf, manager Corporate Communicat­ions van Telesur. Zij zegt dat het bedrijf in het kader van COVID-19 diverse maatregele­n heeft doorgevoer­d in het bedrijf. Een hiervan is de verplichti­ng die de mensen is opgelegd een bepaalde afstand van elkaar te houden. Daarnaast laat het bedrijf niet teveel klanten per keer binnen.

De Telesur-medewerkst­er die de bewuste klant geholpen heeft, is niet in quarantain­e omdat er daarvoor geen reden is, zegt de Telesur-manager. De medewerkst­er heeft zich gehouden aan de afstandeis en daarnaast acht de dokter het ook niet nodig. “Dit is toevallig Telesur, maar weten we wie gaat naar de supermarkt­en of wie de ATM gebruikt? Is een moeilijke situatie”, aldus Asraf.

“Ik wil praten met de mensen die in quarantain­e zijn. Ik vraag dat u zich houdt aan datgene wat wij afgesproke­n hebben. De instructie­s zijn gegeven op papier. Houdt u zich aan de afspraken omdat er ook een moment gaat komen dat wij niet meer gaan praten en uitleggen. Maar wij gaan genoodzaak­t zijn om andere maatregele­n te treffen en u gaat het hoogstwaar­schijnlijk niet prettig vinden. Maar u laat ons geen andere keus. Mensen die in quarantain­e zijn, nogmaals houdt u zich aan de regels. En dan kunnen wij gezamenlij­k ervoor zorgen dat dit fenomeen eerder opgelost zal zijn in plaats van dat wij andere berichten krijgen omdat u naar buiten bent gegaan en misschien anderen hebt besmet”, zegt kolonel Jerry Slijngard, hoofdlid van het COVID-19 Management­team, naar aanleiding van het incident dat zich bij Telesur heeft afgespeeld.

Directeur Volksgezon­dheid, Cleopatra Jessurun, doet eveneens een beroep op de mensen die in thuisquara­ntaine zijn om zich aan de afspraken te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname