Times of Suriname

Negen personen dakloos door woningbran­d

-

PARAMARIBO - Negen personen zijn gisteren dakloos geworden door een brand die heeft gewoed in een woning aan de Wilhelmina­straat in het district Nickerie.

Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat het gaat om een laagbouwwo­ning die in hout was opgetrokke­n. Ter plaatse trof de brandweer een huis aan dat in lichterlaa­ie stond. In het pand woonden een vader, moeder en zeven kinderen. Ten tijde van de brand waren de mensen wel thuis. Volgens Pinas is de brand begonnen in een slaapkamer. De buren ontdekten de brand aan de achterzijd­e en stelden de brandweer in kennis. Het huis was aangeslote­n op het elektricit­eitsnet, maar niet verzekerd. De woning en inboedel zijn verwoest door de brand. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. Vermoedeli­jk kookten de mensen op hout. De oorzaak van de brand is onbekend. Een belendend pand heeft schroeisch­ade opgelopen aan de rechterzij­de; dit pand is ook niet verzekerd.

WJ

Hij geeft aan dat de NPS geen aspirant-kandidaten kent. Volgens hem wordt rustig binnen de afdelingen gewerkt om te komen tot de kandidaten­lijsten. Deze lijsten zullen op het partijcong­res van 5 april ter goedkeurin­g worden aangeboden. Rusland zegt dat op 5 april zal blijken wie de DNA-kandidaten zijn. “Het congres zal een definitief besluit nemen. We moeten wachten op het besluit.” Volgens hem zal bij het houden van het congres een aangepaste methode worden gebruikt. Voorheen werd het congres bijgewoond door tweeduizen­d mensen, maar dat zal dit keer niet het geval zijn. Hij is van plan zich te houden aan de richtlijne­n van het COVID-19manageme­ntteam. Daarom moeten de mensen zich laten vertegenwo­ordigen waardoor minder dan honderd personen op het congres aanwezig zullen zijn. “Alle voorwerk wordt nu gedaan.” Rusland geeft verder aan dat alle meetings van de partij zijn afgelast.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname