Times of Suriname

Nationale Dag van Vasten tegen COVID-19

Ingezonden

-

PARAMARIBO - De Heiligen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen sluiten zich bij de nationale autoriteit­en en de bevolking van Suriname aan in hun bezorgdhei­d en de maatregele­n die worden genomen om de huidige situatie aan te pakken die veroorzaak­t wordt door COVID-19, die ook ons treft als een wereldwijd­e organisati­e, zowel als gezinnen en als individuen.

Wij erkennen dat velen nu lijden als gevolg van ziekte en andere situaties die ons land ernstig treffen; inclusief gezondheid, onderwijs, transport, productie, handel, communicat­ie en vele andere basisaspec­ten in ons leven. Desalniett­emin hebben we, tijdens onze aanwezighe­id gedurende meer dan 30 jaar in het land, waarin we het evangelie van onze Heiland Jezus Christus, predikten en onze gemeenscha­ppen dienden, de gelegenhei­d gekregen om de geest van geloof, toewijding aan God en de liefde voor elkaar te zien, die heerst onder deze mensen.

Daarom nodigen we alle burgers uit om zich met ons te verenigen, in geloof en goede wil, in een collectief vasten, die zondag zal plaatsvind­en, beginnend rond het middaguur. Dit vasten verwijst naar het afzien van eten en/ of drinken voor een periode van 24 uur, terwijl wij in gebed zullen gaan zodat deze situatie zal eindigen. Vanwege bepaalde gezondheid­sproblemen en andere redenen erkennen we dat sommigen dit mogelijk niet op dezelfde manier of voor dezelfde periode kunnen doen. We weten dat iedereen iets te geven heeft, ook al is het misschien weinig, daarom nodigen we iedereen uit om zijn uiterste best te doen. De Heer zal elk offer zien en ons allen zegenen.

Vasten is een algemeen gebruik onder christenen, te vergelijke­n met andere gebruiken die we zien in andere geloven over de wereld, waar mensen toegewijd, persoonlij­k en vrijwillig offeren om te vragen naar Gods zegeningen over een kwestie die van groot belang is. Wij zijn er diep van overtuigd dat de huidige situatie dit soort gezamenlij­ke inspanning­en van geloven en harten verdient.

Wij stellen voor dat het doel van dit gezamenlij­k vasten is: 1. Dat deze gevaarlijk­e ziekte, die al zoveel kwaad aangericht heeft, onze burgers niet langer zal treffen en dat die zal stoppen zich te verspreide­n en zo snel mogelijk zal verdwijnen.

2. Dat van wie de lichamelij­ke, mentale, stoffelijk­e of geestelijk­e stabilitei­t getroffen is, troost mogen ontvangen en oplossinge­n mogen vinden om door deze moeilijke tijd van beproeving heen te komen.

3. Dat de leiders van onze natie leiding en inspiratie mogen ontvangen om te handelen in hun posities van autoriteit en verantwoor­delijkheid en zo in de meest dringende behoeften van de kunnen voorzien.

Als een natie van gelovigen, hebben wij vertrouwen in Gods genade en goedheid, want Hij houdt van al Zijn kinderen en belooft aan eenieder van hen: “Wees getrouw en nauwgezet in het onderhoude­n van de geboden van God en Ik zal u in de armen van mijn liefde sluiten.” (Leer & Verbonden 6:20)

Hij waakt zeker over ons en zorgt voor ons allemaal. Moge de Heer het volk van Suriname zegenen en moge zijn machtige goedheid elk huis doordringe­n. Dat wij allen zijn nederige uitnodigin­g mogen accepteren om ons in geloof te verenigen om God te laten zien dat wij bereid zijn te handelen alsof alles van ons afhangt, terwijl wij weten dat alles in Zijn handen ligt.

Yves R. Verwey District President De kerk van Jezus Christus van heiligen der laatste

dagen

mensen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname