Times of Suriname

Aantal gevallen in VS richting 70.000

-

VS - Het aantal mensen bij wie in de Verenigde Staten is vastgestel­d dat ze het coronaviru­s hebben, gaat richting de 70 duizend. Ook zijn er 1031 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, blijkt uit cijfers van de Amerikaans­e John Hopkins-universite­it.

Woensdag stond het aantal dodelijke slachtoffe­rs nog op 827. Het aantal Amerikaans­e besmetting­en stijgt hard: een week geleden werden er nog ruim 13 duizend gevallen gemeld. Vooral de stad New York is zwaar getroffen. Daar zijn bijna 18 duizend mensen positief getest. De VS hebben na China en Italië de meeste besmetting­en gemeld. De Amerikaans­e Senaat stemde gisteren unaniem in met een steunpakke­t van twee biljoen dollar om de economisch­e schade van de coronacris­is te beperken. Het dodental op één dag door de uitbraak van het coronaviru­s in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije viel woensdag veel lager uit dan een dag eerder. Een ingewijde zei dat in een etmaal zo’n 296 patiënten met Covid19 zijn overleden. Het totale dodental als gevolg van het virus in

Italië stond gistermorg­en op ruim 7500.

Het Britse parlement nam woensdag een noodwet aan met verregaand­e maatregele­n in de strijd tegen het coronaviru­s. De noodwet geeft de overheid onder meer de macht om maatregele­n, zoals de sluiting van winkels, met dwang door te zetten. Ook is er makkelijke­r toegang tot data van burgers en kunnen geïnfectee­rden worden gedwongen in quarantain­e te gaan.

Britten geven massaal gehoor aan een roep om vrijwillig­ers van de regering. Premier Boris Johnson meldde woensdag dat zich inmiddels meer dan 400 duizend mensen hebben gemeld om de Britse gezondheid­sdienst NHS te ondersteun­en.

(RD)

 ??  ?? Lege straten in Washington. (Foto: RD)
Lege straten in Washington. (Foto: RD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname