Times of Suriname

Bayern wilde Alaba ruilen voor Sané

-

VOETBAL - Bayern München en Manchester City wilden een spectacula­ire ruildeal bewerkstel­ligen, zo claimt BILD. De clubs hadden het plan om Leroy Sané en David Alaba van werkgever te laten wisselen, maar naar verluidt, stak laatstgeno­emde speler een stokje inzake de overeenkom­st. De verdediger heeft wel oren naar een eventuele transfer naar de top van Spanje.

TZ gaf onlangs aan dat Pini Zahavi, de nieuwe zaakwaarne­mer van Alaba, contact had opgenomen met Manchester City. De belangenbe­hartiger zou een deal willen maken waarbij de Oostenrijk­er naar Engeland zou verkassen. Volgens BILD klopt dit bericht echter niet. De Duitse boulevardk­rant meldt dat Bayern juist contact zocht met de Engelse topclub om te kijken wat mogelijk was. Bayern wilde polsen hoe the Citizens aankeken tegen de mogelijkhe­id om Alaba te ruilen voor Sané. Beide spelers liggen bij hun clubs nog tot medio 2021 vast, waardoor een transfer komende zomer een reële optie is. Volgens BILD baalt Alaba dat Bayern hem nooit de optie heeft geboden om zich te ontwikkele­n op het middenveld. Nu zou de verdediger openstaan voor een nieuw avontuur, maar een transfer naar Engeland staat niet op zijn verlanglij­stje.

Alaba wil graag naar Barcelona of Real Madrid verkassen, zo klinkt het. De twee Spaanse grootmacht­en hebben bovendien interesse in de stopper, waardoor een overstap naar LaLiga niet ondenkbaar is. De 72-voudig internatio­nal heeft vooralsnog nog geen knopen doorgehakt inzake zijn toekomst. Alaba speelde tot op heden 372 duels voor der Rekordmeis­ter, met 30 goals en 48 assists als resultaat.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname