Times of Suriname

Barcelona wil Umtiti van de hand doen

-

VOETBAL - Barcelona wil komende zomer af van Samuel Umtiti, maar de clubleidin­g beseft dat het niet eenvoudig zal worden om de Franse internatio­nal te verkopen. Bij de geïnteress­eerde clubs bestaat er geen twijfel over de voetballen­de kwaliteite­n van de verdediger, maar zijn er zorgen over de kwetsbaarh­eid van zijn knie. Volgens Sport zetten de Catalanen de 26-jarige verdediger in de etalage omdat het inkomsten wil generen voor het bewerkstel­ligen van de komst van Lautaro Martínez. De Spaanse sportkrant schrijft dat Barcelona afgelopen zomer al heeft geprobeerd om

Umtiti van de hand te doen. Bij de volgende transferpe­riode gaat de koploper van LaLiga een nieuwe poging wagen. Diverse spelers mogen naar verluidt, vertrekken, daar de club grote aankopen wil doen. Umtiti speelt sinds 2016 voor Barcelona en tekende in 2018 een nieuw vijfjarig contract in het Camp Nou. Zijn ontsnappin­gsclausule is bepaald op vijfhonder­d miljoen euro, maar de clubleidin­g zal volgens Sport genoegen nemen met een transferso­m die veel lager ligt.

Umtiti, vier jaar geleden voor 25 miljoen euro aangetrokk­en, kwam in zijn eerste twee seizoenen bij Barcelona tot 83 wedstrijde­n in alle competitie­s. Door een slepende knieblessu­re kwam hij in de vorige jaargang niet verder dan vijftien wedstrijde­n en dit seizoen staat hij op zestien wedstrijde­n. Verschille­nde clubs, waaronder Arsenal, hebben geïnformee­rd naar de beschikbaa­rheid van Umtiti. Alle clubs hebben echter wel een eis voordat de belangstel­ling concreet kan worden gemaakt: zij willen een uitgebreid medisch onderzoek doen naar de knie die de speler al lange tijd in de weg staat.

Umtiti loopt al sinds de zomer van 2018 rond met de klachten aan zijn knie. Hij koos ervoor om zich niet te laten opereren, omdat hij op de natuurlijk­e wijze wilde herstellen. Dit seizoen heeft de ex-speler van Olympique Lyon minder problemen met zijn knie, maar desondanks moet hij maandelijk­s een behandelin­g ondergaan om de klachten onder controle te houden. Iedere maand moet er vloeistof uit het gewricht worden gehaald om te voorkomen dat de knie ontstoken raakt. Hierdoor zijn belangstel­lende clubs terughoude­nd met hun interesse in Umtiti.

(VP)

VOETBAL - Volgens keert Jetro Willems in februari 2021 pas terug van zijn zware knieblessu­re. De linksback sprak via Twitter al snel zijn verbazing uit over de berichtgev­ing uit Duitsland. In gesprek met VTBL geeft Willems nog maar eens aan dat hij verwacht om veel eerder zijn rentree te maken op de velden.

“Er verscheen laatst een bericht in de media. Mijn blessure zou zogenaamd erger zijn dan gedacht”, zo opent de verbaasde Willems. “Ik zou mijn voorste en achterste kruisband gescheurd hebben. Wat een onzin! Ik weet niet waar dat vandaan komt. Het was al zwaar genoeg dat ik zo een blessure had opgelopen en een langdurig herstel voor me had. En dan komt een dergelijk onzinberic­ht eroverheen”, treurt de vleugelver­dediger. Willems noemt het uitstellen van het EK naar de zomer van 2021 een ‘lichtpuntj­e’. “Toen de geruchten gingen dacht ik al: ‘Dat zou mooi zijn voor mij’.”

“Ik had, net als Memphis Depay, kunnen proberen het EK te halen, als het komende zomer was doorgegaan. Dat was mogelijk geweest ja”, benadrukt Willems. “Maar mijn situatie was wel totaal anders. Memphis was al een bepalende, belangrijk­e schakel in het Nederlands elftal. Ik had onder bondscoach Ronald Koeman nog niet één keer bij de selectie gezeten. Dat is natuurlijk wel een groot verschil.” Een plaats in de definitiev­e EKselectie was wellicht geen realitisch­e optie geweest. “Waarvoor precies had ik me dan moeten haasten?”

“Dat ik nu een jaar langer heb om me bij de EK-selectie te knokken, zie ik als wat positiefs in deze rare situatie”, aldus Willems.

(AD)

 ??  ?? Barcelona wil Samuel Umtiti verkopen wegens zijn slepende knieklacht­en. (Foto: AD)
Barcelona wil Samuel Umtiti verkopen wegens zijn slepende knieklacht­en. (Foto: AD)
 ??  ?? Jetro Willems denkt aan een snelle rentree en hoopt op het EK volgend jaar (Foto: Goal)
BILD
Jetro Willems denkt aan een snelle rentree en hoopt op het EK volgend jaar (Foto: Goal) BILD

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname