Times of Suriname

Barcelona wil wraak nemen op PSG

-

VOETBAL - Barcelona heeft goede papieren voor het binnenhale­n van Edouard Michut, zo meldde het Spaanse Sport woensdag. De Catalanen hebben de zeventienj­arige middenveld­er van Paris Saint-Germain (PSG), die in Frankrijk vergeleken wordt met Marco Verratti, al langere tijd op de radar en hopen volgend jaar zomer transfervr­ij toe te slaan. L’Équipe berichtte in december voor het eerst over de interesse van Barcelona voor Michut, die in de jeugdelfta­llen van PSG veel internatio­nale scouts heeft geïmponeer­d. Behalve Barça zitten ook Manchester City, Valencia en Juventus achter de verdedigen­de middenveld­er aan, zo klinkt het. Michut heeft een vergelijkb­are speelstijl als Verratti: de jonge Fransman opereert als nummer zes het liefst vlak voor het centrale verdedigin­gsduo en wordt geroemd om zijn opbouwende kwaliteite­n.

Het is Barcelona een doorn in het oog dat Paris SaintGerma­in in het verleden talenten wegkaapte uit La Masía, de jeugdacade­mie van de club. Zo maakte het Spaans-Nederlands­e talent Xavi Simons in de zomer van 2019 de gewraakte overstap naar Parijs; drie jaar eerder bewandelde de inmiddels zeventienj­arige Kays RuizAtil dezelfde route. Met het aantrekken van Michut kan Barcelona zijn rivaal uit Frankrijk een gevoelige tik terug toedienen.

Michut heeft bij PSG een (jeugd)contract tot medio 2021, al heeft technisch directeur Leonardo volgens Le Parisien al laten weten dat de Franse grootmacht de verbinteni­s graag wil verlengen. Als Michut, die zowel in de U-17 als U-16 van Frankrijk indruk heeft gemaakt op Barcelona, op 3 maart volgend jaar achttien wordt, mag hij zijn eerste profcontra­ct tekenen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname