Times of Suriname

Jürgen Klopp wordt op Duits duo gewezen

-

VOETBAL - Pierre-Emerick Aubameyang zou niet passen in het Liverpool van Jürgen Klopp, zo oordeelt oud-aanvaller Emile Heskey. Een enigszins opvallende conclusie, daar aanvaller en manager succesvol samenwerkt­en bij Borussia Dortmund. De voormalige speler van the Reds, die tussen 2000 en 2004 het shirt droeg van Liverpool, is van mening dat Klopp veel beter af is met spelers als Timo Werner en Kai Havertz.

“Aubameyang is een geweldige afmaker”, zo laat Heskey optekenen in de Engelse media. “Zijn statistiek­en zijn echt fabelachti­g. Hij laat telkens weer zien dat hij een echte goaltjesdi­ef is. Aubameyang speelt bij Arsenal in een elftal dat niet erg wordt gewaardeer­d, maar desondanks pakt hij wekelijks zijn doelpunten mee.” De Arsenalspi­ts staat op zeventien doelpunten in de Premier League. Alleen Jamie Vardy (Leicester City) doet het met negentien treffers nog beter dan Aubameyang.

“Hij strijdt mee om de Gouden Schoen en kan met recht Mister Consistent worden genoemd”, aldus Heskey, die gelijk een kanttekeni­ng plaatst. “Maar past hij in het systeem van Liverpool? Ik ben bang van niet. Ik denk niet dat Aubameyang een goede match zou zijn met Liverpool.” De oud-internatio­nal van Engeland schuift gelijk enkele opties naar voren. “Kai Havertz is een jonge, dynamische speler. Dat zou een goede aanvulling zijn. Met de komst van een jonge, hongerige speler zet je de ervaren spelers ook gelijk op scherp.”

“Timo Werner is ook zo’n speler die het geweldig doet”, deelt Heskey compliment­en uit aan de spits van RB Leipzig. “Als je jonge speler in het vizier hebt, dan moeten het wel spelers zijn die zich al hebben bewezen in de top. Die weten wat er gevraagd wordt. Werner is een heel goede speler, met een bewonderen­swaardige snelheid. Klopp weet ongetwijfe­ld een hoop over de Bundesliga, dus ik weet zeker dat hij er alles aan wil doen om Werner te halen.” BILD wist onlangs al te melden dat Liverpool bereid is om de ontsnappin­gsclausule van zestig miljoen euro in het contract van Werner te activeren. Vanwege de coronacris­is is het echter onzeker of een definitiev­e deal van de grond komt.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname