Times of Suriname

Duitse Champions League-clubs tuigen noodfonds op

-

VOETBAL Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen gaan clubs helpen die het vanwege het coronaviru­s zeer lastig hebben, zo hebben de vier clubs gisteren wereldkund­ig gemaakt. Het viertal uit de Bundesliga, dit seizoen actief in de Champions League, stelt een totaalbedr­ag van twintig miljoen euro ter beschikkin­g voor clubs uit de eigen competitie en de Bundesliga. Hiervan is 12,5 miljoen euro afkomstig uit de pot met televisieg­eld van het miljardenb­al. De overige 7,5 miljoen euro brengen voornoemde clubs zelf op.

-

“We hebben altijd gezegd dat we onze solidarite­it zouden tonen als clubs in de financiële problemen komen door deze uitzonderl­ijke situatie”, verklaart Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke. “Die clubs staan er niet alleen voor om dit allemaal te managen. Borussia Dortmund draagt op verschille­nde gebieden een steentje bij aan de Duitse maatschapp­ij. Vanwege de economisch­e gevolgen van de coronapand­emie willen wij nu ook profession­ele voetbalclu­bs de helpende hand bieden.”

“Samen met de andere drie Champions League-clubs (Dortmund en Leverkusen zijn al uitgeschak­eld, red.) willen we onze solidarite­it tonen aan alle andere clubs in Duitsland”, benadrukt KarlHeinz Rummenigge in zijn rol als voorzitter van Bayern. “In deze lastige tijden is het belangrijk dat de sterkste schouders de zwakkere schouders ondersteun­en. We willen graag laten zien dat de voetbalwer­eld samen één is in deze moeilijke tijd.”

De actie van de Champions League-deelnemers kan op sympathie van onder meer BILD rekenen. “Een sterk signaal in moeilijke tijden”, zo luidt het oordeel van de boulevardk­rant. Onlangs werd al bekend dat de spelers van Bayern, Dortmund, Leverkusen en Werder Bremen bereid zijn om een gedeelte van hun salaris in te leveren, nu de Bundesliga voorlopig stilligt. Hierdoor kunnen clubs miljoenen besparen en er hoeven geen banen geschrapt te worden.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname