Times of Suriname

Surinaamse sporters in Brazilië voelen zich in de steek gelaten

-

PARAMARIBO - De Surinaamse trainer Benito Linger en zijn pupil Andy Atomang van First Class Boxing, die op 12 maart naar Belem zijn afgereisd en er nog steeds vertoeven, voelen zich enorm aan hun lot overgelate­n. Het is nog niet bekend wanneer ze naar Suriname mogen afreizen. Dit zegt Linger in gesprek met de krant.

Wat een korte trip zou moeten zijn, veranderde in een langdurig, wanhopig verblijf in Belem. Volgens planning zou Atomang op 13 maart moeten uitkomen tegen de Braziliaan

Eliton Passo. Deze wedstrijd was als voorbereid­ing op een belangrijk­e wedstrijd die hij op 1 juni in Nederland moest vechten. Hij won de match op basis van punten. Het duo zou op 15 maart af moeten reizen naar Suriname, maar die vlucht werd afgelast. Nu zitten ze met andere gestrande Surinamers die momenteel in Belem zijn in hotel Grao Para. Linger beweert dat hij volgens de regering niet in aanmerking komt voor hulp. Hij heeft een Nederlands paspoort met verblijf voor onbepaalde tijd en woont al 12 jaar in Suriname. Naar eigen zeggen wordt hij geaccommod­eerd omdat hij met Atomang is, die wel in het bezit is van een Surinaams paspoort.

Ook voegt hij toe dat er dagelijks contact is met het consulaat in Brazilië, alleen is het nog niet bekend wanneer ze terug zullen komen. Naar verwachtin­g zou het vandaag moeten zijn. Volgens Kolonel Danielle Veira laat de regering haar ingezetene­n niet in de steek en doet ze er alles aan om haar burgers naar huis te halen zodra alle COVID-19travelpr­otocollen voor hun reis gereed zijn.

JL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname