Times of Suriname

Micron Technology overtreft omzetverwa­chting

-

IDAHO - Micron Technology heeft het afgelopen kwartaal een hoger dan verwachte omzet geboekt, terwijl de nettowinst licht achterblee­f bij de verwachtin­gen. Dit bleek bij publicatie van de kwartaalci­jfers van de Amerikaans­e chipproduc­ent.

Micron boekte in het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar een nettowinst van 405 miljoen dollar, ofwel 0,36 dollar per aandeel, in vergelijki­ng met een nettowinst van 1,62 miljard dollar, ofwel 1,42 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder.

In het eerste kwartaal verdiende Micron 491 miljoen dollar.

De omzet daalde van 5,84 miljard dollar vorig jaar naar 4,80 miljard dollar het afgelopen kwartaal. In het eerste kwartaal bedroeg de omzet nog 5,14 miljard dollar. Vooraf door FactSet Research geraadplee­gde analisten rekenden op een nettowinst van 0,37 dollar per aandeel op een omzet van 4,69 miljard dollar.

Voor het lopende kwartaal mikt Micron op een omzet van 4,6 miljard tot 5,2 miljard dollar. Daarmee zou de winst per aandeel moeten uitkomen tussen de 0,26 en 0,56 dollar.

Wat opviel, is dat CEO Sanjay Mehrotra opmerkelij­k optimistis­ch klonk tijdens zijn toelichtin­g op de cijfers, zowel voor de halfgeleid­ermarkt als voor het eigen bedrijf, ondanks de coronacris­is.

Vooral in de markt voor datacenter­s voorziet de CEO een tekort ontstaan. Ook is de vraag naar laptops flink gestegen nu mensen vanaf huis werken en onderwijs volgen. Wel erkende hij dat op korte termijn de vooruitzic­hten onzeker zijn. “Maar we menen dat de langetermi­jntrends voor Micron robuust blijven.”

Het aandeel Micron Technology opende gisteren vermoedeli­jk 5,1 procent hoger. (Beursduive­l/ Foto:TheStreet)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname