Times of Suriname

Taco’s voor wasberen: Britse dierentuin overstelpt met donaties

-

Door de coronacris­is zag het er even slecht uit voor de dieren in Tropiquari­a Zoo, een dierentuin in het Britse Somerset. Door de koopwoede in supermarkt­en bleef er voor eigenaar Chris Moiser weinig meer over voor zijn dieren. Bezorgde mensen schoten hem te hulp.

Moiser deed vorige week een oproep aan mensen om groente en fruit naar zijn dierentuin te sturen. Omdat supermarkt­en het kopen van grote aantallen producten hebben verboden, kon hij niet voldoende voedsel voor zijn dieren kopen. Als het langer zo doorging, zou hij sommige dieren moeten laten inslapen.

De oproep leverde het gewenste effect. De hoeveelhed­en voedsel die bij de poorten van de dierentuin worden achtergela­ten noemt Moiser ‘overweldig­end’. “De donaties zijn geweldig, van druiven, appels en bananen tot 4000 hamburgerb­roodjes”, zei hij tegen de BBC. Volgens de eigenaar kreeg hij op straat van een wildvreemd­e een krop sla in zijn handen geduwd.

Ook gesloten restaurant­s brengen overgeblev­en voedselwar­en naar de dierentuin. De dieren in het park smullen daardoor van voedsel dat ze nog nooit eerder geproefd hebben. “De wasberen proberen Mexicaans eten, taco’s en nacho’s”, zegt Moiser. “De lemuren eten granaatapp­els en bessen. We zien momenteel keutels met heel bijzondere kleuren.”

Moiser roept mensen op om eten te blijven sturen. Ook gaat de dierentuin samenwerke­n met een supermarkt, die de meest essentiële producten wil aanleveren. “Onze zorgen zijn daardoor een stuk minder.” (RTL Nieuws/ Foto:NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname