Times of Suriname

“Zij hebben mij brodeloos gemaakt”

-

PARAMARIBO – “Zij hebben mij brodeloos gemaakt”, vertelt een man, die als parttime servicemon­teur zwaar materieel bij Cobo te Paranam werkt, aan de krant.

Een menigte heeft vorige week een gebouw en auto’s op het terrein van Cobo vernield en in brand gestoken. Dit gebeurde nadat de bewaker op het bedrijfste­rrein een man had doodgescho­ten met een illegaal jachtgewee­r.

De servicemon­teur vertelt dat zijn auto ook in brand is gestoken. Volgens hem staat alleen de laadbak van de wagen nog overeind. Hij merkt op dat zijn gereedscha­p in zijn voertuig was, maar na de autobrand kon hij dat niet vinden. De man heeft niet gezien dat het gereedscha­p in brand heeft gestaan. Daardoor vermoedt hij dat onbekenden met zijn gereedscha­p ter waarde van USD 1500, ervandoor zijn gegaan.

De servicemon­teur zegt dat hij geen vervoersmi­ddel heeft en ook geen gereedscha­p, waardoor hij niet kan werken. Hij was van plan dit weekend naar het achterland te gaan om arbeiders van voeding te voorzien, maar hij zit zonder vervoer.

Volgens hem zitten de arbeiders in het achterland zonder werk. De man zegt dat hij een gezin te verzorgen heeft, maar geen raad weet hoe dat te doen. “Dit alles is buiten mijn schuld gebeurd”, aldus de servicemon­teur.

De politie heeft een wachter aangehoude­n voor het doodschiet­en van Delvano Anakaba op het terrein van Cobo. Zij trof een menigte aan de voorzijde van het bedrijfste­rrein aan.

Aan de achterzijd­e van het terrein werd het lijk van Anakaba aangetroff­en.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname