Times of Suriname

Twee sterfgeval­len door coronaviru­s in Guyana Al 19 bevestigde gevallen

-

GEORGETOWN - In Guyana is nog een persoon overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronaviru­s, COVID-19. Hierdoor is het aantal sterfgeval­len gestegen naar twee in het buurland. Het recente slachtoffe­r is de 38jarige Jermain Humphrey, een voormalig medewerker van de ambulanced­ienst, die dinsdagmor­gen op de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis overleed.

Humphrey was een van de twee patiënten die waren opgenomen op de intensive care. Het is vooralsnog onduidelij­k waar en wanneer Humphrey in contact is gekomen met een geïnfectee­rde persoon. Het vermoeden bestaat dat het hier gaat om een lokale transmissi­e. De dood van Humphrey kwam op het moment dat ook bekendgema­akt werd dat het aantal COVID-19-gevallen in Guyana is gegaan van twaalf naar negentien binnen 24 uur. Dit werd bevestigd door de onderdirec­teur van het Ministerie van Volksgezon­dheid, Karen Boyle.

Volgens voorlopige statistiek­en zijn er zeventien COVID-19 gevallen in Region Four, 1 in Region Three en 1 in Region Six. Volgens bronnen is een van de negentien COVID-19-gevallen een familielid van Humphrey.

Ondertusse­n heeft de Guyanese regering besloten de Cheddi Jagan Internatio­nal

Airport (CJIA) nog twee maanden gesloten te houden. CJIA en de luchthaven van Ogle waren medio maart gesloten voor commerciël­e vluchten, waarbij alleen binnenland­se en vrachtvluc­hten waren toegestaan. Vanuit het achterland mag alleen de lokale bevolking vliegen. De beperkinge­n zijn nodig, nadat duidelijk was geworden dat een oudere vrouw uit New York het eerste geimportee­rde coronageva­l in Guyana is.

(Kaieteur News)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname