Times of Suriname

Politie gaat met wapenstokk­en ‘zwepen’

-

PARAMARIBO - De politie is van plan om met wapenstokk­en op te treden tegen overtreder­s van lockdown.

Hoofdinspe­cteur Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van de politie, zegt aan de krant dat dit onder meer gezien kan worden als hard optreden van de politie. Hij onderstree­pt dat indien de mensen geen gehoor geven aan de oproep van de politie, zij letterlijk van de straat zullen worden gezweept. “De politie wil dat niet doen. Als men zich niet wil houden aan de maatregel, zal dat wel gebeuren. Dit is ter voorkoming dat mensen besmet raken met COVID-19.” Volgens Naarden zal de politie met wapenstokk­en optreden om de mensen uit elkaar te drijven. Personen die worden aangehoude­n, zullen worden overgebrac­ht naar het politiebur­eau.

Naarden merkt op dat zelfs kinderen van 10, 11 en 12 jaar tijdens de partiële lockdown nog op straat zijn. De politie zal ook tegen hen optreden en hen overbrenge­n naar het politiebur­eau. Indien de ouders de straat zullen opgaan om hun kinderen te zoeken, zullen ook zij worden overgebrac­ht naar het station. De mensen zullen tot zes uur in de ochtend op het politiebur­eau worden opgehouden. Naarden vraagt ouders hun verantwoor­delijkheid op te pakken en hun kinderen tijdens de partiële lockdown thuis te houden en zelf ook thuis te blijven. Hij zegt dat men achteraf niet moet komen zeggen dat de politie de kinderen heeft overgebrac­ht naar het bureau of hen heeft geslagen.

De hoofdinspe­cteur vertelt verder dat de politie gistermidd­ag in de diverse wegen in het zuiden van Paramaribo is geweest om de mensen aan te spreken. Via de megafoon in de politiewag­en werd de bewoners gevraagd om tijdens de lockdown thuis te blijven. Dit is gebeurd in het Sranan en Aucaans. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname