Times of Suriname

Rusland: “Het parlement is momenteel onvolledig”

-

PARAMARIBO - Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), zegt aan de krant dat hij vandaag in het parlement zal vragen wanneer de toelating plaatsvind­t voor de twee opengevall­en plaatsen in de assemblee. Volgens hem telt De Nationale Assemblee (DNA) 51 leden, maar op dit moment gaat het om 49. “Het parlement is momenteel onvolledig.”

Het Hof van Justitie heeft reeds beslist dat het voor Raymond Sapoen en Diepakkoem­ar Chitan verboden is zich als lid van DNA uit te geven, casu quo als assembleel­id te handelen, casu quo zich als zodanig te gedragen. Als gevolg hiervan komt een gekozen persoon van de NPS in Saramacca en een van de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij in Wanica in het parlement.

Rusland wil vandaag meer duidelijkh­eid over deze toelating. Hij geeft aan dat eerdere uitspraken van de rechter zijn geweest dat Sapoen en Chitan geen DNA-leden zijn. Volgens hem hebben de voorzitter van het parlement en coalitiele­den met allerlei foefjes getracht de uitspraken van de rechter te omzeilen. Rusland zegt dat misschien kansen zijn gemist om de grote puinhopen die er bestaan tot het minimale terug te brengen. “Men heeft vaak gebruikgem­aakt van de situatie om wetten door te drukken met ondersteun­ing van deze twee personen die geen DNA-leden zijn. Die zijn wetten geweest die hebben bijgedrage­n tot de zeer negatieve positie waarin het land is terechtgek­omen. We vinden het jammer. We zijn blij dat uiteindeli­jk de uitspraak in hoger beroep is gedaan.” WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname