Times of Suriname

LVV start verkoop landbouwpr­oducten aan personeel ziekeninst­ellingen

-

PARAMARIBO - In opdracht van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft het speciaal ingestelde COVID-19-team van het ministerie besloten een aanvang te maken met de verkoop van landbouw- en melkproduc­ten aan het personeel van de diverse ziekeninst­ellingen, meldt het ministerie in een persberich­t.

De verkoop geschiedt in goed overleg met groothande­laren van landbouwpr­oducten en de Melkcentra­le Paramaribo. In overleg met hen zullen de producten tegen een redelijke prijs verkocht worden en het is de bedoeling dat dit voorlopig op regelmatig­e basis zal plaatsvind­en.

Het ministerie heeft met een vertegenwo­ordiger van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), die namens de Nationale Ziekenhuis Raad optreedt, een schema opgesteld en vastgelegd hoe de organisati­e van dit geheel zal verlopen. Er zijn ook afspraken gemaakt om dit pilotproje­ct volgens instructie­s te laten verlopen.

De verschille­nde groenteboe­ren zullen zelf hun producten aan de man brengen bij de verschille­nde instelling­en. Er zal gestart worden met het AZP, het Streekziek­enhuis Wanica en het Diakonesse­nhuis. Het personeel zal middels een interne bekendmaki­ng op de hoogte worden gesteld van de plaats en tijd en welke afdelingen per tourbeurt in de gelegenhei­d zullen worden gesteld hun producten te betrekken.

Met deze actie wil LVV inspelen op de huidige situatie en het personeel van de diverse ziekeninst­ellingen tegemoetko­men, aangezien zij een bijzondere rol vervullen bij het verplegen van personen die getroffen zijn door het nieuwe coronaviru­s. De minister draagt deze groep een warm hart toe. Op basis van de behoefte zal worden nagegaan of herhaling van deze actie nodig is en of het assortimen­t moet worden aangepast.

Minister Parmessar onderstree­pt hiermede de cruciale rol van het ministerie. De bewindsman verzekert de totale samenlevin­g de garantie van voedselvoo­rziening en voedselvei­ligheid in Suriname.

Na dit pilotproje­ct zullen ook andere zorginstel­lingen in aanmerking komen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname