Times of Suriname

Nieuwe boot voor Nationaal Leger

-

PARAMARIBO - Het Nationaal Leger beschikt over een nieuwe buitenboor­dmotorboot. Dit is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezon­dheid. In het kader van de preventiev­e maatregele­n die getroffen worden met betrekking tot COVID-19, heeft minister Antoine Elias gemeend het Ministerie van Defensie, met name het Nationaal Leger, te voorzien van een nieuwe boot. Dit is mogelijk gemaakt door een donatie van UDS 100.000, die het ministerie ontving van LR-Group. De formele overdracht vond maandag plaats, staat vermeld in een persberich­t.

Volgens minister Elias heeft het National Leger het Ministerie van Volksgezon­dheid altijd bijgestaan, wanneer het gaat om logistieke zaken in het binnenland. Met dit gegeven heeft het ministerie, na brainstorm­en en overleg met de donateur, besloten de helft van de donatie te besteden aan de aanschaf van een buitenboor­dmotorboot. Hiermee hoopt het Ministerie van Volksgezon­dheid de logistieke werkzaamhe­den van het Ministerie van Defensie te versterken en in het bijzonder een bijdrage te leveren aan het beter en adequaat bewaken van de grenzen door het Nationaal Leger. Minister Ronni Benschop van Defensie benadrukt dat het Ministerie van Volksgezon­dheid en het ministerie van Defensie, in nationaal belang een strategisc­he samenwerki­ng hebben. Het doet hem goed dat collega’s kunnen samenwerke­n om de veiligheid van het land te waarborgen.

Minister Elias heeft verder aangegeven dat de resterende middelen van de donatie gebruikt zullen worden voor de aanschaf van persoonlij­ke beschermin­gsmiddelen (PPE’s) ten behoeve van de ziekenhuis­instelling­en. Deze zullen in de loop van deze week overhandig­d worden.

Elias is het Ministerie van Defensie dankbaar voor de ondersteun­ing en zegt ook LR-Group zeer erkentelij­k te zijn voor de geste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname