Times of Suriname

447 nieuwe ziekenhuis­opnames

-

AMSTERDAM - Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het coronaviru­s is met 134 gestegen naar 1.173. Nog eens 447 coronapati­ënten zijn in het ziekenhuis opgenomen, meldt het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM) woensdag in de dagelijkse update.

In totaal zijn op dit moment 5.159 met het coronaviru­s besmette mensen opgenomen (geweest) in Nederlands­e ziekenhuiz­en. Ruim 1.150 coronapati­ënten liggen momenteel op de intensive care. Dat is iets meer dan dinsdag rond deze tijd, blijkt uit cijfers van de Nationale Intensive Care

Evaluatie (NICE), die worden aangelever­d door de ic’s zelf en meerdere keren per dag worden bijgewerkt.

De nieuwe cijfers van het RIVM betreffen niet de daadwerkel­ijke toename van het aantal ziekenhuis­opnames en sterfgeval­len. Het gaat alleen om de meldingen die zijn binnengeko­men bij het instituut en daar zit een vertraging in. Desondanks lijken de eerste effecten van de maatregele­n zichtbaar te worden, aldus het RIVM. Voor het eerst overleden twee personen die jonger waren dan vijftig jaar. Beiden hadden ernstige onderligge­nde gezondheid­sproblemen.

Iets meer dan duizend mensen zijn positief op het virus getest. Daarmee komt het totale aantal gemelde besmetting­en in Nederland op 13.614 uit. Deze aantallen liggen in werkelijkh­eid hoger, omdat lang niet iedereen met symptomen getest wordt.In de provincies blijft de situatie onverander­d ten opzichte van de afgelopen twee dagen. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal ziekenhuis­opnames te zijn en in Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg nemen de opnames nog steeds toe.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname