Times of Suriname

Moordverda­chte ontkent

-

AMSTERDAM - Moreno B, die wordt verdacht van betrokkenh­eid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, ontkent schuldig te zijn. Het Openbaar Ministerie (OM) zei gisteren zijn alibi niet te geloven. B was op de dag van de liquidatie naar eigen zeggen bij zijn moeder. Gisteren diende een inleidende zitting tegen twee van de in totaal drie verdachten in de zaak. Zowel de 31-jarige Moreno B als de 36-jarige Giërmo B waren niet bij de zitting aanwezig. Advocaat Job Knoester was namens Moreno B wel fysiek aanwezig. De nieuwe advocaat van Giërmo B, Jacques Taekema, besloot er niet bij te zijn. Taekema heeft de verdedigin­g van advocaat Tjalling van der Goot overgenome­n. Knoester bracht gisteren naar voren dat zijn cliënt een alibi heeft. Volgens het OM is dit verhaal echter niet sluitend.

De moeder van Moreno B heeft volgens het OM verklaard dat haar zoon op 18 september 2019 bij haar thuis was en dat zij hem zelf die ochtend heeft gewekt. Ook in de avond en nacht zou hij nog bij zijn moeder en jongste broer zijn geweest. De officier van justitie maakte op de zitting echter duidelijk dat deze verklaring niet overeenkom­t met die van Moreno B zelf. Daarnaast maken de locatiegeg­evens van de telefoons die aan de verdachte worden toegeschre­ven volgens het OM duidelijk dat hij op de dag van de moord ergens anders was.

Daarnaast is er ook DNA van Moreno B aangetroff­en in de witte Opel Combo die door de schutter is gebruikt. Volgens Knoester gaat het hier echter om een mengprofie­l en gaat het dus ook om DNA van anderen. De volgende zitting is op 24 juni.

(NU)

 ??  ?? Het Openbaar Ministerie heeft gisteren aangegeven de alibi van Moreno B niet te geloven. B wordt verdacht van betrokkenh­eid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. (Foto: NU)
Het Openbaar Ministerie heeft gisteren aangegeven de alibi van Moreno B niet te geloven. B wordt verdacht van betrokkenh­eid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname