Times of Suriname

Afsluiten Wuhan voorkwam 700 duizend besmetting­en in China

-

CHINA - Het afsluiten van de Chinese stad Wuhan kort na de uitbraak van het coronaviru­s heeft voorkomen dat 700 duizend mensen het virus kregen. Dat schrijven onderzoeke­rs uit China, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in het wetenschap­pelijke tijdschrif­t Science.

De onderzoeke­rs gebruikten medische rapporten, openbare informatie en data van mobiele telefoons om te zien hoeveel en waarheen mensen hebben gereisd.

“Uit onze gegevens valt op te maken dat het reisverbod in Wuhan de rest van China de tijd heeft gegeven zich voor te bereiden op het coronaviru­s”, aldus één van de onderzoeke­rs. “De maatregele­n van China hebben goed gewerkt. Door het reisverbod werd het contact tussen besmette patiënt en mogelijke ontvanger van het virus verbroken.”

Door de verspreidi­ng van het virus te vertragen, konden andere grote steden alvast maatregele­n instellen. Zo werden al snel allerlei winkels en horecazake­n in heel

China gesloten, nog voordat het virus op grote schaal was gesignalee­rd buiten Wuhan. De mobiele data tonen aan dat er veel minder werd gereisd tijdens het Chinees Nieuwjaar, terwijl dat normaal gesproken de drukste reisperiod­e van het jaar is in China. Wuhan ging op 23 januari feitelijk op slot. Op dat moment werd het door veel landen gezien als drastische stap, maar nu zijn overal ter wereld steden en regio’s afgesloten om verdere verspreidi­ng van het virus te voorkomen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname