Times of Suriname

Meer dan 100.000 coronageva­llen en recordaant­al doden in Spanje

-

SPANJE - In Spanje is bij meer dan 100 duizend mensen vastgestel­d dat ze besmet zijn met het coronaviru­s. Dat meldde het ministerie van Volksgezon­dheid van het Zuid-Europese land gisteren, dat de dodelijkst­e dag doormaakte sinds het begin van de uitbraak. Het dodental in Spanje staat na de dood van 864 mensen op 9053. Niet eerder overleed daar in een etmaal zo een grote groep patiënten aan het virus. Spanje heeft na Italië wereldwijd het hoogste aantal coronadode­n gemeld.

Het aantal besmetting­en dat is vastgestel­d steeg van 94.417 op dinsdag naar 102.136 op woensdag. Eerder maakten ook de Verenigde Staten en Italië al melding van meer dan 100 duizend besmetting­en.

(De Telegraaf)

FRANKRIJK - Enkele dagen terug liet Frankrijk weten een TGV te hebben omgebouwd, om daarmee coronapati­ënten te vervoeren. Gisteren zijn voor het eerst foto’s vrijgegeve­n van zo een transport per flitstrein.

Met de trein worden coronapati­ënten vervoerd van zwaargetro­ffen gebieden naar ziekenhuiz­en op plekken waar de epidemie nog meevalt.

Elke wagon heeft vier bedden en is bemand door een

IC-arts, een anesthesis­t, een arts-in-opleiding en drie verpleegku­ndigen. De transporte­n gaan vooral van het oosten van Frankrijk naar het westen van het land. Daar heeft de coronacris­is nog niet zo hard toegeslage­n.

Aanvankeli­jk werden patiënten met helikopter­s vervoerd. Het transport per trein is een stuk kalmer en patiënten kunnen veel beter verzorgd worden in een ‘ambulance TGV’.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Nog een laatste controle en dan mag de ‘ambulance TGV’ vertrekken. (Foto: AFP)
Nog een laatste controle en dan mag de ‘ambulance TGV’ vertrekken. (Foto: AFP)
 ??  ?? Spaanse soldaten helpen bij het opzetten van een noodhospit­aal in Madrid.
(Foto: Welingelic­hte Kirngen)
Spaanse soldaten helpen bij het opzetten van een noodhospit­aal in Madrid. (Foto: Welingelic­hte Kirngen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname