Times of Suriname

PSV wil Braziliaan­s toptalent van Grêmio

-

VOETBAL - In navolging van Ajax heeft ook PSV het oog laten vallen op Grêmiotale­nt Pepê. Globo Esporte meldde medio maart al dat de Amsterdame­rs een oogje hebben op de Braziliaan­se jeugdinter­national. Ook PSV zou de verrichtin­gen van de talentvoll­e buitenspel­er op de voet volgen. De concurrent­ie is echter groot, daar ook Bayern München, AS Roma en Real Valladolid hem in het vizier hebben.

Pepê, een rechtsbeni­ge buitenspel­er die doorgaans vanaf de linkerkant speelt, staat tot halverwege 2022 onder contract bij Grêmio. Zijn marktwaard­e wordt door Transferma­rkt geschat op 8,5 miljoen euro. Globo Esporte meldde eerder deze maand dat de aanvaller een voorkeur voor een transfer naar Ajax zou hebben, ondanks de interesse van Bayern. De Amsterdamm­ers zouden in hem de opvolger zien van David Neres, die mogelijk bezig is aan zijn laatste seizoen in de Eredivisie.

Net als Ajax zou ook PSV al toenaderin­g hebben gezocht met Pepê, voor wie Grêmio naar verluidt, twintig miljoen euro zou vragen. De Eindhovena­ren zouden tot vijftien miljoen euro willen gaan. Vooral Ajax scout de afgelopen jaren regelmatig in Zuid-Amerika. De geblesseer­de Neres is voorlopig de enige Braziliaan in de A-selectie van trainer Erik ten Hag. Danilo Pereira heeft onlangs zijn debuut gemaakt in het eerste elftal, maar werkt zijn wedstrijde­n doorgaans in Jong Ajax af. Komende zomer maakt Antony de overstap van São Paulo naar Ajax, terwijl de club reeds de komst van Giovanni wereldkund­ig maakte. Laatstgeno­emde talent is transfervr­ij overgekome­n van Santos.

(AD)

 ??  ?? Grêmio-talent Pepê staat in de belangstel­ling van PSV, maar er zijn ook andere vereniging­en die hem willen inlijven. (Foto: AD)
Grêmio-talent Pepê staat in de belangstel­ling van PSV, maar er zijn ook andere vereniging­en die hem willen inlijven. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname