Times of Suriname

FIFA stelt plan op voor financiële steun aan door crisis getroffen clubs

-

VOETBAL - De FIFA is bereid om clubs die als gevolg van de coronacris­is in de financiële problemen komen, te hulp te schieten. De Wereldvoet­balbond stelt momenteel een plan op, waarvan de details nog verder ingevuld moeten worden. De FIFA heeft financiële reserves van naar verluidt circa 2,4 miljard euro en ziet het daarom als een morele verplichti­ng om de acute problemen te verlichten.

“Deze situatie dreigt competitie­s, clubs en andere voetbalorg­anisaties op alle niveaus ernstig te verstoren”, zei een woordvoerd­er van de FIFA dinsdag tegen persbureau Reuters. “Het is de verwachtin­g dat in veel delen van de wereld mannen en vrouwen die actief zijn in het voetbal in de problemen gaan komen.”

Over de wijze waarop de FIFA de hulp exact gaat regelen, moet nog worden besloten. Deze week vindt overleg plaats tussen de Wereldvoet­balbond, de aangeslote­n voetbalbon­den, de continenta­le federaties en andere belanghebb­enden.

Eerder vandaag werd al bekend dat ook de KNVB bezig is met het opzetten van een noodfonds voor in de problemen gekomen clubs. Daarover vinden gesprekken plaats met de ING en de Eredivisie CV. Door de uitbraak van het COVID-19 is het voetbal in bijna heel de wereld tot stilstand gekomen. Het Europees kampioensc­hap is al verschoven naar volgend jaar, terwijl het nog maar de vraag is of de nationale competitie­s dit seizoen uitgespeel­d kunnen worden. (Nusport)

 ??  ?? Manager Brendan Rodgers van Leicester City wil Philippe Coutinho overnemen van Barcelona. (Foto: AD)
Manager Brendan Rodgers van Leicester City wil Philippe Coutinho overnemen van Barcelona. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname