Times of Suriname

Kartodikro­mo winnaar eerste dagtoernoo­i Arena Battle

-

SCHAKEN - Het eerste dagtoernoo­i van de Arena Battle is met succes afgewerkt! Maar liefst 54 schakers hebben online deelgenome­n via Lichess.org. Dit is een gratis en open-source-schaakplat­form, waarbij schakers in de gelegenhei­d gesteld worden vanuit hun eigen locatie mee te doen. Dit toernooi wordt vanaf 30 maart tot en met 3 april, iedere dag om 20.00 u afgewerkt, en maakt deel uit van een vijftal dagtoernoo­ien met behulp van een grandprix-systeem. Het toernooi met een prijzenpot van in totaal SRD 1200 is open voor alle Surinaamse ingezetene­n.

In dit dagtoernoo­i werden 313 wedstrijde­n afgewerkt die in 19,831 zetten hebben geresultee­rd. Het Arena Tournament-format werd gehanteerd, waarbij de schaker met de meeste punten binnen 60 minuten tot winnaar wordt uitgeroepe­n. Het speeltempo is steeds 3 minuten (zonder increment) per persoon per wedstrijd. Het was een spannende strijd, waarbij de jongere generatie duidelijk liet merken dat zij het onlinescha­ken goed onder de knie heeft. Virgil Kartodikro­mo werd dagwinnaar na het behalen van 37 punten uit 16 wedstrijde­n. Kartodikro­mo speelde stabiel en bleek op het bord te snel voor zijn tegenstand­ers te zijn. Na de eerste helft van het toernooi was Shaief Chashawa goed op dreef en consistent de koploper geweest, totdat hij Kartodikro­mo tegenkwam. Chashawa koos voor een torenoffer die hem op den duur noodlottig werd. Met een kwaliteits­achterstan­d probeerde hij alsnog middels snelheid de schade in te halen, hij was echter niet opgewassen tegen de snelheid en het tactische vermogen van Kartodikro­mo.

Op de tweede plaats staat Pratul Panchoe met 36 punten, die net geen kampioen werd. In Panchoe’s laatste wedstrijd was zijn tegenstand­er Manish Ramjiawan. Ramjiawan wist middels een loperoffer door te dringen in de verdedigin­g van de tegenstand­er. Panchoe, die dit niet verwachtte, speelde iets gehaast en zenuwachti­g waarna hij blunderde en door zijn tegenstand­er mat werd gezet. Noemenswaa­rdig is dat Panchoe twee keer tegen Kartodikro­mo uitkwam en beide wedstrijde­n in winst omzette. Desondanks was dit niet voldoende om het kampioensc­hap te behalen. Met de overwinnin­g op Panchoe kwam Manish Ramjiawan op de derde plaats met 32 punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname