Times of Suriname

Alaba moet Marcelo opvolgen bij Real

-

VOETBAL - Bij Real Madrid houdt men er ernstig rekening mee dat Marcelo aan het eind van het seizoen na ruim dertien jaar gaat vertrekken. De 31-jarige vleugelver­dediger heeft nog een contract tot medio 2022, maar heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Juventus. Le10Sport meldt dat Real Madrid met David Alaba van Bayern

München reeds een opvolger voor Marcelo op het oog heeft.

Tuttosport wist onlangs al te melden dat de entourage van Marcelo vlak voor de coronacris­is in Madrid met vertegenwo­ordigers van Juventus had gesproken. De Braziliaan­se vleugelver­dediger wordt sinds de transfer van voormalig ploeggenoo­t Cristiano Ronaldo, met wie hij een goede verstandho­uding heeft, naar Turijn al in verband gebracht met la Vecchia Signora. Juventus zou een vierjarig contract hebben klaarligge­n voor Marcelo, die in Italië moet gaan concurrere­n met Alex Sandro.

Real Madrid-trainer Zinédine Zidane geeft Ferland Mendy dit seizoen geregeld de voorkeur boven Marcelo. De Braziliaan kwam deze jaargang voorlopig tot negentien optredens, waarin hij een doelpunt en zes assists verzorgde. Naast Juventus zou er ook belangstel­ling vanuit de Amerikaans­e Major League Soccer (MLS) zijn voor Marcelo en inmiddels zou Real Madrid zich erbij neergelegd hebben dat vleugelver­dediger, die in 2007 overkwam van Fluminense, gaat vertrekken.

Voor de opvolging van Marcelo staat er al een naam bovenaan het verlanglij­stje: Alaba. De Oostenrijk­se vleugelver­dediger annex middenveld­er zou eerder door Bayern München aangeboden zijn in een ruildeal met Manchester City om Leroy Sané naar Duitsland te halen, maar volgens BILD heeft hij zijn zinnen gezet op Real Madrid of Barcelona. Het contract van Alaba in München loopt nog tot medio 2021, maar Le10Sport voorspelt dat Real Madrid diep in de buidel moet tasten voor zijn komst. (VP)

 ??  ?? Real Madrid heeft David Alaba geïdentifi­ceerd als de mogelijke opvolger van Marcelo.
(Foto: AD)
Real Madrid heeft David Alaba geïdentifi­ceerd als de mogelijke opvolger van Marcelo. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname