Times of Suriname

Activiteit­en voor bewoners Stichting Betheljada tot nader order stopgezet

-

PARAMARIBO - “We doen voorlopig geen activiteit­en meer met onze bewoners. Voorheen brachten we ze om te zwemmen, we deden spelletjes met ze en maakten elke morgen een wandeling met ze. Dat hebben we moeten stopzetten in verband met de situatie rondom COVID-19.” Dit zegt Brian Lalay, directeur van Stichting Betheljada, in gesprek met de krant.

Het tehuis heeft de protocolle­n van het Ministerie van Volksgezon­dheid in acht genomen en vroegtijdi­g voorzorgsm­aatregelen getroffen. “Onze dagopvang is tot nader order gesloten en de ouders van onze bewoners mogen voorlopig niet op bezoek komen.” Volgens Lalay is er vroegtijdi­g een voorraad aan ontsmettin­gsmiddelen gekocht. Ze hebben dus geen tekort, maar meer is altijd welkom. Verder hebben ze ook hun eigen ontsmettin­gsmiddelen gemaakt met alcohol en aloë vera. Social distancing is ook in acht genomen, alleen kan het niet altijd omdat er soms twee mensen nodig zijn om een kind te verplaatse­n. “We hebben de bewoners niet verteld wat er gaande is, maar ze merken wel dat zaken er anders aan toegaan.” Verder merkt hij op dat er minder donateurs zijn, maar dat is gezien de omstandigh­eden te begrijpen.

Ook bij Stichting Kibri Mi zijn de nodige voorzorgsm­aatregelen getroffen. “We hebben ook een lockdown. Er mogen voorlopig geen mensen op bezoek komen”, vertelt Jeanine Bruinendal aan de krant. Ook daar geldt social distancing.

JL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname