Times of Suriname

Korpsleidi­ng overweegt tijdelijke politiepos­ten in probleembu­urten

-

PARAMARIBO - De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) overweegt tijdelijke politiepos­ten neer te zetten in buurten waar zij systematis­ch op weerstand stuit van mensen die zich niet willen houden aan de partiële lockdown. Humphrey Naarden, hoofdvoorl­ichter van het KPS, bevestigt dit. Het betreft specifieke buurten in Paramaribo­Zuid, waaronder De Goede Verwachtin­g en rondom de Ramgoelamw­eg waar de weerstand steeds grimmiger wordt. “Natuurlijk proberen we te anticipere­n op dat wat we op het veld tegenkomen en wat we zien en ervaren. Dus daaraan wordt er gewerkt”, zegt Naarden.

Aangezien het vooral jeugdigen zijn die de confrontat­ie met de politie opzoeken zullen er ook voorlichti­ngsprogram­ma’s gemaakt worden om deze groep te bereiken. Naarden vraagt aan de ouders van deze jongeren om de teugels strakker aan te halen, en hen te verbieden zich op de openbare weg te begeven wanneer de avondklok ingaat. “Het lijkt een kiek te zijn, maar het kan verschille­nde gevolgen hebben. Dus ik vraag aan de ouders en verzorgers om erop te letten dat hun kinderen dat niet doen. En aan de iets volwassen personen wil ik zeggen:

Houd u zich aan die lockdown van acht uur ’ s avonds tot zes uur ‘s morgens, zodat u niet in problemen komt met de veiligheid­sdiensten.”

Het opzetten van tijdelijke politiepos­ten in de probleembu­urten zal ervoor moeten zorgen dat er constante controle is gedurende de avondklok. De ervaring van de politie is dat wanneer zij weer uit de buurten vertrekt na een razzia, buurtbewon­ers weer de straat opgaan om te feesten. Provoceren­de filmpjes worden via sociale media verspreid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname