Times of Suriname

Republic Financial Holdings Limited ondersteun­t strijd tegen COVID-19

-

PORT OF SPAIN - Republic Financial Holdings Limited zal een bijdrage van US D 2 miljoen leveren in alle gebieden waar zij bedrijfsac­tiviteiten­uitoefenti­nverbandme­tdeCOVID-19-crises.Trinidaden­Tobago, Grenada,Guyana, Barbados,Ghana, Suriname, de Cayman Islands, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, St. Kitts & Nevis, St. Maarten, Anguilla en Dominica komen daarvoor in aanmerking, bericht de groep in een persberich­t. Van dit bedrag is USD 100.000 bestemd voor Suriname.

Montague Mc Leod, waarnemend algemeen directeur van Republic Bank (Suriname) NV, merkt op: “Tijdens een crisis als deze moet er veel gebeuren, dus we moeten het samendoen. Daarom hopen we dat onze ondersteun­ing niet alleen zal bijdragen aan het stopzetten van de verdere verspreidi­ng van het virus in Suriname, maar ook bijdragen van anderen in het bedrijfsle­ven zal inspireren.” De Groep onderkent het dynamische karakter van de situatie en blijft zich inzetten voor de belangen van haar personeel, klanten en gemeenscha­ppen.

De ondersteun­ing van USD 2 miljoen in al haar gebieden valt onder het sociaal-maatschapp­elijke programma van de bank Power to Make a Difference, en is specifiek gericht op een aantal van de belangrijk­ste vereisten in de strijd tegen COVID-19. De bijdrage is bedoeld om te helpen bij de aankoop en voorzienin­g van kritieke benodigdhe­den, zoals beademings­apparaten, persoonlij­k beschermin­gsequipeme­nt, testkits, voedsel en benodigdhe­den voor gezondheid­swerkers, alsook ter ondersteun­ing van de uiterst belangrijk­e berichten inzake social distancing.

Bij de aankondigi­ng stelde president & CEO van de groep, Nigel Baptiste, dat de omvang van de menselijke tragedie die zich voor onze ogen aan het voltrekken is, van buitengewo­ne historisch­e betekenis is. “Hoewel de groep zich inzet om onze klanten te helpen de economisch­e impact te overleven, moet er op maatschapp­elijk niveau nog veel meer gebeuren. Geen enkel land is immuun voor dit virus en gezien onze voorkeur voor open grenzen, moeten we allemaal geïnteress­eerd zijn in wat er elders gebeurt. Het beheersen van dit virus vereist collectiev­e verantwoor­delijkheid op wereldnive­au.” Leden van de Republic Group hebben reeds talloze stappen ondernomen om het welzijn van hun klanten en personeel te beschermen en tegelijker­tijd zorg te dragen voor het verlenen van essentiële bankdienst­en. De groep heeft ook contact opgenomen met haar klanten om de slachtoffe­rs van de door de COVID-19-pandemie veroorzaak­te ontwrichti­ng, van de kasstroom te voorzien in dezen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname