Times of Suriname

Landbouw Collectief breekt stikstofge­sprekken met kabinet af

-

AMSTERDAM-Het Landbouw Collectief, waarin een groot aantal boerenorga­nisaties zich heeft verenigd, heeft de stikstofge­sprekken met landbouwmi­nister Carola Schouten afgebroken. Zij stelt dat de minister “op de ingeslagen weg doorgaat” zonder de oplossinge­n die de boeren aandragen serieus te overwegen.

“Verder overleg heeft geen zin, we komen nooit tot een akkoord”, aldus het collectief woensdag in een verklaring. De boeren erkennen dat er wel vooruitgan­g is geboekt, maar zijn boos dat de minister een Spoedwet Aanpak Stikstof heeft doorgevoer­d en de regeling om boerenbedr­ijven uit te kopen snel heeft gerealisee­rd.

“De gesprekken verliepen steeds stroever en op dit moment is nog geen van de maatregele­n klaar om op verantwoor­de wijze ingevoerd te worden in de praktijk”, aldus de boeren. “Alle initiatiev­en worden juridisch lamgeslage­n, voor ons als Landbouw Collectief onbegrijpe­lijk en onverantwo­ord, juist in deze tijd van coronacris­is.”

Ook verwijt het collectief de minister de teruggedro­ngen uitstoot van ammoniak (NH3) in de stikstofdi­scussie niet mee te tellen: “Dit doet geen recht aan de inspanning­en die de veehouderi­j al in Nederland levert.” De boeren kunnen niet zeggen wat zij nu concreet gaan doen. Zij stellen alleen maar verder te willen praten met Schouten als de minister zich een “fundamente­el andere opstelling” aanmeet. (NU)

 ??  ?? Het Landbouw Collectief heeft de ‘stikstofge­sprekken’ met de landbouwmi­nister afgebroken. (Foto:NU)
Het Landbouw Collectief heeft de ‘stikstofge­sprekken’ met de landbouwmi­nister afgebroken. (Foto:NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname