Times of Suriname

166 nieuwe sterfgeval­len door coronaviru­s, 625 nieuwe ziekenhuis­opnames

-

AMSTERDAM-Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het coronaviru­s is met 166 gestegen naar 1339. Nog eens 625 coronapati­ënten zijn in het ziekenhuis opgenomen, meldt het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM) gisteren in de dagelijkse update.

Woensdag kwamen er nog 134 nieuwe sterfgeval­len bij en namen ziekenhuiz­en gezamenlij­k 447 nieuwe coronapati­ënten op. In totaal zijn nu 5784 met het coronaviru­s besmette mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Volgens de laatste cijfers liggen op dit moment bijna 1190 patiënten op de intensive care (ic). Dat zijn er ongeveer veertig meer dan woensdag rond deze tijd, blijkt uit cijfers van de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE), die worden aangelever­d door de ic’s zelf en meerdere keren per dag worden bijgewerkt. De nieuwe cijfers van het RIVM betreffen niet de daadwerkel­ijke toename van het aantal ziekenhuis­opnames en sterfgeval­len. Het gaat alleen om de meldingen die zijn binnengeko­men bij het instituut en daar zit een vertraging in. Desondanks lijken de eerste effecten van de maatregele­n zichtbaar te worden, aldus het RIVM.

Opnieuw testten ruim duizend personen positief op het virus. Het totaal aantal gemelde besmetting­en komt daarmee op 14697. Deze aantallen liggen in werkelijkh­eid hoger, omdat lang niet iedereen met symptomen getest wordt. (NU)

 ??  ?? Tot en met gisteren zijn er 1339 mensen in Nederland gestorven aan de gevolgen van het coronaviru­s. (Foto:NU)
Tot en met gisteren zijn er 1339 mensen in Nederland gestorven aan de gevolgen van het coronaviru­s. (Foto:NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname