Times of Suriname

Meeste verdachten aanslag blijven vast

-

AMSTERDAM - Drie van de vier belangrijk­ste verdachten in de aanslag op het gebouw van De Telegraaf blijven achter de tralies zitten. Advocaten hadden gevraagd hun voorlopige hechtenis te schorsen nu de zaak vertraging heeft opgelopen door het coronaviru­s. Maar de Amsterdams­e rechtbank heeft de meeste verzoeken naast zich neergelegd.

De inhoudelij­ke behandelin­g van het dossier dat door politie en justitie Puurs is genoemd startte in de week voor de overheid de eerste ingrijpend­e coronamaat­regelen nam. Daardoor zijn veel rechtszake­n komen stil te liggen. Waaronder die van de aanslag op De Telegraaf. Het dossier is aan de verdachten voorgehoud­en, maar aan de pleidooien van hun raadsliede­n kwam de rechtbank niet meer toe.

De advocaten stelden woensdag dat omdat er geen zicht is op voortzetti­ng op korte termijn de voorlopige hechtenis moet worden geschorst. De rechtbank ging slechts in een van de pleidooien in deze redenatie mee. Voor de overige verdachten geldt dat de rechters vinden dat het algemeen belang zwaarder moet wegen dan dat van de verdachten en dat ze daarom achter slot en grendel horen te blijven.

Alleen verdachte Gaus I komt tijdelijk op vrije voeten. Hij wordt verdacht lid te zijn geweest van een criminele organisati­e, witwassen, heling van een Mini Cooper en valsheid in geschrifte. Omdat de man last heeft van luchtwegkl­achten, wat in deze tijden van corona precair is, laat de rechtbank hem wel tijdelijk uit de cel.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname