Times of Suriname

6.800 leerlingen zonder computer krijgen laptop om thuis te kunnen werken

-

AMSTERDAM - Ruim 6800 leerlingen in het basisonder­wijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsond­erwijs krijgen deze week een laptop om thuis te kunnen werken. Dat zegt Sivon, een samenwerki­ngsverband van schoolbest­uren, gisteren in gesprek met NU.nl.

Nu de schooldeur­en gesloten zijn, geven scholen op afstand les. Doordat niet iedereen een computer in huis heeft, kunnen helaas niet alle kinderen deze lessen bijwonen. Het ministerie van Onderwijs heeft daarom 2,5 miljoen euro uitgetrokk­en voor laptops. “Alle leerlingen verdienen goed onderwijs. Ook in crisistijd en ongeacht de portemonne­e van hun ouders”, zegt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) in een verklaring. “Goed dat we op deze manier zoveel extra leerlingen kunnen helpen, waardoor ook zij onderwijs op afstand krijgen.” Schoolbest­uren konden tot en met 26 maart een aanvraag voor Chromebook­s of Windows-laptops indienen. In totaal deden 145 besturen dit. De eerste scholen hebben hun laptops al ontvangen, waaronder basisschoo­l

De Caleidosco­op in Ede. Schooldire­cteur Lesanka van Beek laat via Sivon weten daar heel blij mee te zijn: “Door deze extra laptops kunnen leerlingen niet alleen thuis aan de slag met de lesstof, maar blijven zij ook in contact met leraren. Dat is in deze tijd van digitaal lesgeven heel belangrijk voor leerlingen.”

(NU)

 ??  ?? In Nederland krijgen leerlingen van verschille­nde leerniveau­s een laptop om thuis te kunnen werken. (Foto:NU)
In Nederland krijgen leerlingen van verschille­nde leerniveau­s een laptop om thuis te kunnen werken. (Foto:NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname