Times of Suriname

Grieks migrantenk­amp in quarantain­e na positieve coronatest­en

-

GRIEKENLAN­D - De bewoners van een migrantenk­amp in Griekenlan­d worden in quarantain­e geplaatst. De autoriteit­en hebben gisteren hiertoe besloten omdat twintig asielzoeke­rs positief zijn getest op het coronaviru­s. De migranten wonen in Ritsona, ongeveer 45 kilometer ten noordooste­n van Athene. In het kamp verblijven maximaal 2.500 personen. De komende twee weken mag niemand het kamp in of uit; agenten zullen dit handhaven.

In totaal zijn 63 personen getest op het COVID-19. Deze testen werden uitgevoerd nadat een negentienj­arige migrant die in het ziekenhuis van Athene beviel, besmet bleek met het virus. De negentien andere patiënten vertonen volgens de autoriteit­en op dit moment geen symptomen.

De vrouw was officieel de eerste coronapati­ënt onder de ruim 40 duizend personen in de Griekse migrantenk­ampen. De autoriteit­en onderzoeke­n nog waar ze besmet is geraakt.

De kampen in het land zijn overvol, waardoor er grote zorgen zijn over een eventuele uitbraak van het virus onder de migranten. Vanwege de slechte leefomstan­digheden wordt gevreesd dat het virus zich snel zal verspreide­n.

Griekenlan­d heeft vorige maand maatregele­n getroffen om een uitbraak het virus in de kampen tegen te gaan.

Bewoners mogen bijvoorbee­ld tijdelijk alleen in kleine groepen en tussen 7.00 en 19.00 uur de kampen verlaten om eten en andere benodigdhe­den in nabijgeleg­en dorpen en steden te halen. In Griekenlan­d zijn sinds eind februari 1.415 besmetting­en geconstate­erd. Vijftig personen zijn overleden aan COVID-19.

(NU)

 ??  ?? Een migrantenk­amp in Griekenlan­d. (Foto: NU)
Een migrantenk­amp in Griekenlan­d. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname