Times of Suriname

Speler moet boete van 100 duizend euro betalen vanwege ‘corona-party’

-

VOETBAL - Amine Harit moet volgens BILD een boete van honderddui­zend euro betalen nadat hij ‘s nachts feestvierd­e in een shishabar in Essen tijdens de uitbraak van het coronaviru­s. Schalke 04 had zijn spelers op het hart gedrukt zo min mogelijk naar buiten te gaan om de verspreidi­ng van het virus tegen te gaan, maar Harit hield zich niet aan de regels. De 22-jarige aanvallend­e middenveld­er werd in de nacht van 19 op 20 maart ‘betrapt’ nadat omwonenden de politie hadden gebeld. De bar bleek midden in de nacht nog open te zijn, terwijl dat niet was toegestaan vanwege de coronacris­is. Bij een controle werden naast het personeel nog tien andere aanwezigen aangetroff­en, waaronder Harit. BILD wist toe te voegen dat alle aanwezigen er met een mondelinge waarschuwi­ng vanaf waren gekomen.

Woensdag meldt de Duitse boulevardk­rant dat Harit door de ‘coronapart­y’ alsnog flink moet boeten. Naar verluidt, moet Harit een bedrag van honderddui­zend euro schenken aan het goede doel in de strijd tegen het coronaviru­s. Sportief directeur Jochen Schneider bevestigde eerder al dat Harit in de fout was gegaan. De sportbestu­urder kondigde aan dat de speler een bedrag zou overmaken naar het goede doel en dat zou inmiddels zijn gebeurd. “Het klopt dat Amine daar met een bekende was, terwijl hij eigenlijk thuis onder de wol had moeten liggen. Het was een fout, dat ziet hij zelf ook in”, zei Schneider. “Ik heb nog eens benadrukt hoe ernstig de situatie is. In deze erge crisissitu­atie zijn dingen die gisteren nog normaal waren, vandaag niet meer te tolereren. Het spijt Amine enorm en het zal niet nog een keer voorkomen.” (AD)

 ??  ?? Barcelona wil Antoine Griezmann naar Paris Saint-Germain sturen om de prijs van Neymar omlaag te brengen. (Foto: SN)
Barcelona wil Antoine Griezmann naar Paris Saint-Germain sturen om de prijs van Neymar omlaag te brengen. (Foto: SN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname