Times of Suriname

AC Milan gaat zich aanmelden bij AZ

-

VOETBAL - AC Milan heeft concrete belangstel­ling voor Teun Koopmeiner­s, zo wist Tuttosport gisteren te melden. De 22-jarige middenveld­er maakte dit seizoen de nodige indruk als aanvoerder van AZ en dat is in het buitenland niet onopgemerk­t gebleven. De Italiaanse sportkrant schat de vraagprijs van de Alkmaarder­s voor Koopmeiner­s op vijftien miljoen euro.

Het roer bij AC Milan is afgelopen maand andermaal omgegaan. Zvonimir Boban werd al na negen maanden de deur gewezen als directeur voetbal, wat voortgevlo­eid is uit het feit dat algemeen directeur Ivan Gazidis achter diens rug om contact zou hebben gezocht met Ralf Rangnick. De zestigjari­ge Duitser, die de afgelopen jaren in verschille­nde functies binnen het Red Bullimperi­um werkte, geldt als de voornaamst­e kandidaat om de nieuwe trainer te worden bij AC Milan. Stefano Pioli staat sinds oktober 2019 aan het roer bij i Rossoneri en heeft nog een contract tot medio 2021, maar lijkt desondanks het veld te moeten ruimen aan het eind van het seizoen.

Naast de functie van trainer is het ook de bedoeling dat Rangnick eventueel technisch directeur wordt in Milaan. De Duitser zou een groot fan zijn van Koopmeiner­s, die hij naar verluidt in januari al naar RB Leipzig wil halen. De naam van de aanvoerder van AZ is de afgelopen tijd ook verschenen op het lijstje van Geoffrey Moncada, hoofd scouting bij AC Milan. Koopmeiner­s staat dus niet alleen al lange tijd op het lijstje van de scouts van de Italiaanse club, maar past ook perfect in de filosofie van de beoogde nieuwe trainer Rangnick.

Tuttosport schat dat AZ vijftien miljoen wenst te ontvangen voor Koopmeiner­s, die nog vastligt tot medio 2023. Daarnaast zou de middenveld­er volgens de berichten vanuit Italië een jaarsalari­s van twee miljoen vragen, wat voor AC Milan voorlopig geen probleem vormt. Koopmeiner­s speelde dit seizoen voorlopig 42 wedstrijde­n, waarin hij goed was voor zestien doelpunten en drie assists.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname