Times of Suriname

Kans Sané bij Bayern München geslonken

-

VOETBAL - Leroy Sané gold lange tijd als de gedroomde aanwinst voor Bayern München en de aanvaller van Manchester City was afgelopen zomer, voordat hij een zware knieblessu­re opliep, nog dicht bij een overstap naar der Rekordmeis­ter. Vanuit Duitsland kwam gisteren echter het bericht dat de kans dat Sané op korte termijn aan de slag gaat bij Bayern flink is geslonken.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Kicker is het uitbreken van de coronacris­is hier deels de oorzaak van. Bayern weet nog niet goed waar het aan toe is voor volgend seizoen en acht het daarom verstandig de hand wat meer op de knip te houden. Er zouden echter ook flinke twijfels zijn ontstaan over de mentalitei­t van Sané.

Bayern is volgens de berichtgev­ing op zoek naar spelers die zich identifice­ren met de club en bereid zijn om zichzelf weg te cijferen voor het team. Dat Sané onlangs van zaakwaarne­mer wisselde en begin dit jaar terugkwam op eerdere afspraken die hij met de Duitse grootmacht had gemaakt, spreekt wat dat betreft niet in het voordeel van de internatio­nal van die Mannschaft.

Doordat Bayern ook nog geen akkoord heeft weten te bereiken met Manchester City over de transferso­m voor Sané, heeft het de aandacht nu verlegd naar Timo Werner. Hij is vanwege een clausule in zijn contract hoe dan ook voor vijftig à zestig miljoen op te pikken bij titelconcu­rrent RB Leipzig en directeur KarlHeinz Rummigge, erevoorzit­ter Uli Hoeneß en trainer Hansi Flick zijn alle drie zeer gecharmeer­d van Werner. Zijn komst heeft als bijkomend voordeel dat hij eventueel ook Robert Lewandowsk­i kan vervangen in de punt van de aanval.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname