Times of Suriname

Nurmagomed­ov zegt UFC-titelgevec­ht af

-

MMA - Khabib Nurmagomed­ov heeft het titelgevec­ht op 18 april tegen Tony Ferguson afgezegd. Daarmee gaat de Russische MMAvechter in tegen de wil van UFC-baas Dana White, die het gevecht koste wat kost wilde laten doorgaan. De 31-jarige Numagomedo­v zit in eigen land in quarantain­e. “De hele wereld zou nu in quarantain­e moeten zitten”, schrijft hij op Instagram.

“Regeringen en beroemdhed­en roepen iedereen op om thuis te blijven, om verdere verspreidi­ng van de ziekte te voorkomen en mensenleve­ns te redden. En dan moet Khabib gewoon blijven trainen en naar de andere kant van de wereld vliegen om een potje te vechten?”, vraagt de vechter uit Dagestan zich af. Het was er de UFC veel aan gelegen om het titelgevec­ht op 18 april door te laten gaan. Directeur White liet in diverse interviews weten dat hij zijn bedrijfsac­tiviteiten ondanks de coronacris­is niet wil staken. Dat kwam de Amerikaan in eigen land op veel kritiek te staan.

Het is nog niet bekend of de andere gevechten van UFC 249 wel doorgaan. Drie eerdere UFC-evenemente­n werden door lokale overheden geschrapt.

UFC 249, waar Nurmagomed­ov tegen Ferguson het hoofdgevec­ht moest worden, werd al verboden door New York. “Maar als het daar niet door kan gaan, dan doen we het wel ergens anders. Desnoods op de maan”, zei White onlangs. Nurmagomed­ov zegt begrip te hebben voor White, maar ziet geen mogelijkhe­id om naar New York te reizen. “Begrijp me goed, ik baal er enorm van dat het gevecht niet door kan gaan, misschien wel meer dan wie ook. Ik had grote plannen, maar ik heb helaas niet overal controle over.”

De MMA-vechter hoopt dat zijn fans zich in zijn situatie kunnen verplaatse­n. “De grootste landen en bedrijven ter wereld zijn geschokt door wat er gebeurt in de wereld en de situatie verandert dagelijks op onvoorspel­bare wijze. En dan vinden jullie dat Khabib gewoon moet gaan vechten? Verplaats jezelf eens in mijn situatie.” (NS)

 ??  ?? Khabib Nurmagomed­ov heeft het titelgevec­ht op 18 april tegen Tony Ferguson afgezegd vanwege het coronaviru­s. (Foto: UFC)
Khabib Nurmagomed­ov heeft het titelgevec­ht op 18 april tegen Tony Ferguson afgezegd vanwege het coronaviru­s. (Foto: UFC)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname