Times of Suriname

Brescia dreigt met boycotten Serie A-duels

-

VOETBAL - Brescia heeft weinig zin om het seizoen in de Serie A nog uit te spelen. Clubvoorzi­tter Massimo Cellino dreigt de wedstrijde­n zelfs te boycotten, als de competitie nog hervat wordt. “We komen liever niet opdagen dan dat ik mijn spelers nog het veld op stuur”, zei Cellino gisteren tegen Gazzetta dello Sport. De club van spits Mario Balotelli staat stijf onderaan en moet een achterstan­d van achttien punten goedmaken om zich te handhaven.

“Als we gedwongen worden om te spelen, dan komen we niet. Dan lijden we maar een reglementa­ire 3-0-nederlaag, dat kan me niets schelen”, aldus Cellino. “Uit respect voor de inwoners van Brescia kunnen we dit niet doen.” Brescia ligt in Lombardije, de regio in Italië die met ruim tweeduizen­d doden het zwaarst getroffen is door het nieuwe coronaviru­s,

COVID-19. De UEFA drong er woensdag bij de 55 lidstaten op aan dat de competitie­s indien mogelijk uitgespeel­d worden. De speeldatum voor de laatste wedstrijd is daarom verschoven van 30 juni naar begin augustus.

Cellino ziet dat absoluut niet zitten. “Het seizoen slaat toch nergens meer op. We zijn al lange tijd gestopt, elk team zou er anders uitzien als we over een paar maanden weer zouden moeten spelen”, aldus de voorzitter.

“Straks krijgen we wedstrijde­n zonder publiek, waarbij de gezondheid van spelers op het spel staat. Het is idioot.” De overheid in Italië heeft een lockdown afgekondig­d, die nog minimaal tot 13 april van kracht is. Wedstrijde­n zijn al tot begin mei verboden. De verwachtin­g is dat de maatregele­n verlengd zullen worden.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname