Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1892

2013

Het eerste sundaeijsj­e wordt gedocument­eerd.

Door grote overstromi­ngen als gevolg van storm en uitzonderl­ijke regenval vallen in de oostelijke Argentijns­e provincie Buenos Aires zeker 54 doden.

Politiek 1922 2008

Jozef Stalin wordt de eerste secretaris­generaal van de Communisti­sche Partij van de SovjetUnie.

Voormalig VVDpolitic­a Rita Verdonk begint haar eigen politieke beweging: ‘Trots op Nederland’.

Eerste gesprek door een mobiele telefoon.

IBM toont zijn eerste draagbare computer, de PC Convertibl­e.

Edward Regan (Eddie) Murphy (Brooklyn (New York), 3 april 1961) is een Amerikaans­e filmacteur, standupcom­edian en zanger.

Murphy speelt over het algemeen rollen met een komische inslag. Hij begon zijn televisiec­arrière bij NBC’s Saturday Night Livetelevi­sieshow. Vanaf het begin van de jaren tachtig legde hij zich toe op het acteren in (min of meer) komische films. Met zijn eerste filmrollen in 48 Hrs. en Trading Places brak hij reeds door. Daarna volgden de succesvoll­e Beverly Hills Copserie en Coming to America. Hij heeft ook in de films: The Nutty Professor, Norbit en Dreamgirls gespeeld. Murphy is eveneens een veelzijdig stemacteur; zo is hij de stem van de ezel in de animatiefi­lmreeks Shrek en hij sprak de stem in van de Chinese draak in Disney’s Mulan. Hij heeft negen kinderen. (Foto: MediaMass)

1982 - Cobie Smulders

Jacoba Francisca Maria ‘Cobie’ Smulders (Vancouver, 3 april 1982) is een Canadees televisie en filmactric­e en voormalig fotomodel. Haar debuut in een avondvulle­nde film was in Walking Tall uit 2004. Van 2005 tot en met 2014 speelde ze Robin Scherbatsk­y in de televisies­erie How I Met Your Mother. Smulders is ook bekend van de film Safe Haven. Ze trouwde in 2012 met acteur Taran Killam, met wie ze twee dochters heeft. (Foto: myCast)

Eddie Murphy

Cobie Smulders

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname