Times of Suriname

President vraagt samenlevin­g wederom maatregele­n te eerbiedige­n

-

PARAMARIBO - De eerste persoon die overleden is aan de gevolgen van het nieuwe coronaviru­s COVID-19, is genoteerd. Rik Schuitemak­er die in kritieke toestand lag op de afdeling intensieve zorg van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) overleed gistermidd­ag.

Schuitemak­er is de zevende persoon die positief testte. President Desi Bouterse condoleerd­e familieled­en van Schuitemak­er in een speciale videoboods­chap op de dagelijkse COVID19-persconfer­entie. “Via deze weg wil ik de familie en tegelijker­tijd de gehele Surinaamse gemeenscha­p condoleren met dit verlies. De COVID-19-crisis in ons land is echt nog lang niet voorbij. We moeten ons voorbereid­en op datgene wat ons nog te wachten staat. Wees u alstublief­t voorzichti­g! Laat u niet besmetten! Neem u uw voorzorgsm­aatregelen om deze verraderli­jke ziekte buiten uw huis te houden! Luister naar de instructie­s zoals die gegeven worden door het COVID-19-team! God behoede ons allen voor het kwaad dat nu over de wereld dwaalt”, aldus Bouterse.

Na de videoboods­chap werd er een minuut stilte gehouden in de Congreshal, als teken van medeleven naar de familie van het eerste dodelijke slachtoffe­r van COVID19. Volksgezon­dheidsmini­ster Antoine Alias condoleerd­e de familieled­en van Schuitemak­er ook. “Dat waar wij voor vreesden is een feit geworden”, benadrukte de bewindsman. Hij legde uit dat het slachtoffe­r vanaf zijn opname op 24 maart in het ziekenhuis in een heel zorgelijke situatie verkeerde. Schuitemak­er werd behandeld aan de beademings­machine en met medicatie via de bloedvaten. Elias zei dat er alles aan is gedaan om de man in leven te houden. Volgens hem was er continue overleg tussen alle intensive caredoktor­en in Suriname en experts uit het buitenland." Helaas verslechte­rde de gezondheid­stoestand van het slachtoffe­r op 2 april en overleed hij gisteren. Schuitemak­er overleed in bijzijn van zijn vrouw op de afdeling intensieve zorg van het SVZ.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname